VÁKUUMFÓLIÁK
Miért válaszd a LAICA vákuumfólia tömlőket és tasakokat?
- A LAICA légcsatornás vákuumcsomagoló tasak/tömlő kifejezetten élelmiszerek vákuumcsomagolásához lett gyártva.
- Belső rétege antibakteriális és bordázott (légcsatornás).
- Belső felületének köszönhetően meggátolja az élelmiszerek elmozdulását a vákuum képződése során.
- A légcsatorna garantálja a tökéletes levegő elszívást, ez által a levegőmentes környezetet.
- A külső rétege ellenáll a víznek, gőznek és bizonyos mértékig a magas hőnek.
- Független szakértők vizsgálatai igazolják, hogy minden LAICA tasak Biszfenol A (BPA), ólom, polietilén és ftalát mentes.
- Alkalmas miden típusú külső vákuumos fóliahegesztő géphez, illetve sous vide főzéshez (70 C fokon max. 6óra, 100 C fokon max. 15 perces főzésre).
- Európai gyártású, garantáltan nem oldódik ki semmilyen egészségre ártalmas anyag, megfelelnek az EU 2002/72/EC irányelvének.
Miért előnyös a vákuumcsomagolás otthon?
Az ételek egyik legmodernebb és manapság legelterjedtebb csomagolási technikája a vákuumcsomagolás, amely a csomagolóanyag és bennük elhelyezett étel légmentes lezárásával jön létre. Az ételek a különböző kémiai és mikrobiológiai reakciók következtében hajlamosak megromlani különösen akkor, ha szobahőmérsékleten levegővel érintkeznek. A levegőben található oxigén a fő okozója az ételek megromlásának (oxidációs folyamat), valamint felelős azok ásványi anyag tartalmának, illatának és minőségének csökkenéséért.
Az oxigén eltávolításával a mikroorganizmusok - mint például a baktériumok és a penész - képződése megszűnik, így késleltethetjük az étel romlásának folyamatát (zsírok avasodása, gyümölcsök színének sötétedése, a hagyományos módon fagyasztott élelmiszereknél a húsok színének változása, ill. az ízek és aromák csökkenése). A vákuumcsomagolás látványosan növeli az élelmiszerek élettartamát és megtartja az eredeti állagát.
Az eltarthatóság a vákuumcsomagolás alkalmazásával az eredeti 3-5x-ösére is nőhet. Frissességük és ízviláguk kifogástalan marad.