STADLER FORM

A Stadler Form cég 1988 óta gyárt különféle légtechnikai eszközöket és forgalmazza a termékeit a világ minden részén. Már a kezdetektől fogva nagy figyelmet szentelnek az egyedi formáknak, és kivitelüknek köszönhetően azok tökéletesen illeszkednek az otthoni enteriőrbe.
A termékek meggyőző hatékonysággal és színvonalon végzik el az eredeti feladataikat.

 

 

Fabian Zimmerli

Új ötletek kidolgozása mindig is a szenvedélyem volt. Gyerekkori álmom volt, hogy feltaláló legyek. Megpróbáltam tengeralattjárót építeni, kémiai labort vezetni a hálószobámban, de végül projekttervező lett belőlem. Manapság számítógépen vagy a műhelyben dolgozom.
Fontos, hogy a tervező önmagában nem lehet sikeres, de a Stadler Form-al való közös együttműködés lehetővé teszi, hogy a megálmodott termékeim megvalósíthassam. Boldoggá tesz, amikor egy termékem végre felkerül a polcokra.

Matti Walker

A kezdetektől fogva megtiszteltetés számomra, hogy együtt dolgozzak és tervezzek termékeket a Stadler Form Team számára. A Stadler Form név az első termékkel, Freddel kezdődött. Az termékkínálatunk nem túl nagy, de annál elegánssabbá és vonzóbbá nőtte ki magát. A sok tapasztalat és az, hogy a csapat részese lehetek, nagyban gazdagította az életemet, a tervezői munkámat.
A termékek megvalósításánál meghatározott céljaink, hogy a végtermék esztétikus, erőforrás-barát, tartós anyagú, könnyen és kényelmesen kezelhető, egyszerű, de intuitív funkciókkal ellátott, fogyasztóbarát legyen.

Fabian Bernhard és Thomas Burkard

Tanulmányi éveink alatt felismertük a kölcsönös szenvedélyt az egyszerű formák iránt, valamint a nem konvencionális koncepciók és okos ötletek iránt. 2010-ben megalapítottuk a BERNHARD | BURKARD tervezőstúdiót. Innovatív és funkcionális megoldások magas kreatív minőséggel az erőforrások ésszerű felhasználásával kombinálva. A tervezés önmagában nem pusztán cél. Holisztikus módon, azaz a teljességre törekedve kell meghatározni egy terméket, ugyanakkor hozzáadott értéket kell teremteni, amely fenntartható sikert generál minden felhasználó számára.

Carlo Borer

Számomra, mint művésznek és tervezőnek fontos, hogy olyan termékeket hozzak létre, amelyek gyakorlati értékkel rendelkeznek, miközben külön személyiséggel rendelkezzenek. Különös dizájn formáim a szemek gyönyörködtetésére szolgálnak, miközben ötvözik a funkcionalitást az igényekkel. Tervezési koncepció kompromisszumok nélkül. Ez számomra a Stadler Form világa.

 

 

1998 - ALAPÍTÁS

A Stadler Form Aktiengesellschaft céget Martin Stadler alapította, Zugban 1998 szeptemberében. Martin Stadler párásítót akart vásárolni otthonába, de nem találta meg az esztétikai és műszaki elvárásainak megfelelő terméket. Végül úgy döntött, hogy maga fejleszti ki.

1999 - FRED - gőzzel előre!

Martin Stadler 1999 őszén dobta piacra a FRED meleg párásítót – nagyon nagy sikerrel! A hűvös dizájn, amely a mai napig nagy figyelmet kap, Matti Walkertől származik. Rövid időn belül Stadler Form Fred sok vásárló otthonának kiegészítője lett, Svájcban és Nyugat-Európában egyaránt.

2008 - OSKAR

2008-ban a Stadler Form speciális kivitelben kifejlesztett egy alacsony energiafogyasztású párásítót. OSKAR időtlen formája, az intuitív kezelhetősége, valamint a csendes és energiatakarékos működése sokak kedvencévé vált.

2011 - OSKAR - a KASSENSTURZ győztese

OSKAR sikertörténete folytatódik. Még 2011-ben a Stadler Form ünnepelhette a párásító a KASSENSTURZ teszten elért győzelmét. A kezelést, valamint a technikai és higiéniai szempontokat egyaránt tesztelve, OSKAR nyertesként került ki.

2013 - 3 reddot design díj

A Stadler Form 2013-ban vett részt először a híres „red dot” formatervezési pályázaton, és 3 díjat nyert! ALBERT páramentesítő, ANNA fűtőventilátor és OSKAR BIG párásító nyerte el a red dot design díjat a kiváló minőségű tervezésért.

2015 - PAUL fűtőtest csendesen és folyamatosan melegít

A Stadler Form még 2015-ben piacra dobta a világ első nagy teljesítményű fűtőventilátort. A termék a PAUL nevet kapta. Az egyedülálló Adaptive Heat™ technológiájával rendkívül csendesen és bosszantó ki-be ingadozások nélkül biztosítja a kellemesen meleg hőt. Automata módban automatikusan beállítja a hőteljesítményt a kívánt hőfok fenntartása érdekében.

2016 - EVA ultrahangos párásító, külső érzékelővel

2016-ban a Stadler Form bemutatott egy új, innovatív terméket, amely intenzív kutatások eredményeként jött létre: az ultrahangos párásító hölgyike az EVA nevet kapta, és külső érzékelővel lett ellátva. Mivel a páratartalmat nem a készülék körül, hanem a helyiségben méri, a mérési eredmények rendkívül pontosak. A Remote Sensor™ egy külső érzékelő és távvezérlő egyben.

2017 - A Stadler Form család legkisebb tagja: SELINA LITTLE

Kínálatának folyamatos bővítése érdekében a Stadler Form márkát évről évre egyre vonzóbbá teszik. 2017-ben jelent meg az eddigi legkisebb Stadler Form termék: a SELINA LITTLE, azaz a mini higrométer. SELINA mindig megmutatja, hogy a páratartalom és a hőmérséklet ideális-e. Ha a páratartalom optimális szinten van, akkor még mosolyog is.

2018 - OTTO ventilátor újratervezése

Folyamatos sikereinek köszönhetően OTTO 2018-ban, a 13. születésnapjára új arculatot kapott. Az eredmény: egy csodálatos bambusz váz és egy tökéletesen kialakított forgatható vezérlés a termék hátoldalán. OTTO a jellegzetes kialakítás és a gondosan megválasztott anyagok ideális kombinációját nyújtja: az állítható ipari ventilátor örök hangulatát és stílusát adja, míg bambusz váza környezetileg fenntartható forrásokból származik.

2018 - Globális jelenlét

Az USA-tól Lengyelországig és Libanontól Indonéziáig: a Stadler Form termékei a levegő minőségének javítására a világ minden táján megtalálhatók. 2018 óta - épp a cég 20. évfordulója előtt - a Stadler Form több mint 50 országgal folytatott nemzetközi együttműködésével büszkélkedhet.

2019 - Először az innováció

2019-ben a Stadler Form csapata igazi újítást ért el az ultrahangos párásító hölggyel, Emmával: EMMA minden egyes alkatrésze bepasszírozható egy mini tartóba. Ezt a kivételes csomagolást a Bernhard | Burkard tervezőpáros készítette. Az Iconic Awards 2020: innovatív enteriőr rendezvényen Emmát figyelemre méltó terméktervezés kategóriában ismerték el.

2020 - Újabb 3 német formatervezési díj

Nem kevesebb, mint 3 Stadler Form termék nyert meg egy német formatervezési díjat, 2020-ban. A PETER torony- és TIM asztali ventilátor, a Bernhard | Burkard tervezőpáros termékei nyertek a Kiváló terméktervezés - háztartások kategóriában. A Matti Walker által tervezett Roger légtisztító ugyanabban a kategóriában külön említést kapott.

 

 

Stadler Form termékekhez magyar használati útmutatók lentebb!