HIGIÉNIAI TERMÉKEK

A fogyasztó jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontotta. Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így a lezárt csomagolású higiéniai termékek.

A kibontás után a higiéniai termékek esetén már nem érvényesíthető az indoklás nélküli elállás joga. A termékek kivételes státusza természetesen csak az indoklás nélküli elállásra vonatkozik. A termék gyártási hibájából fakadó jogok változatlanul érvényben vannak ezeknél a termékköröknél is.

 

Elállást kizáró tényezők:

  • 14 napon túli jelzése az elállásnak
  • jogi személy részére kiállított számla
  • olyan zárt csomagolású termék, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (pl. fogkefe, borotva, kozmetikumok, hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok, stb.);
  • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

 

 

Kiegészítés:

Célunk, hogy az általunk forgalmazott termékek minden esetben a lehető legjobbat nyújtsák vásárlóink számára. Webshopunkban bontott csomagolású terméket is vásárolhat (bemutató, vagy kipróbált darabok), ezeket extra kedvezménnyel kínáljuk. Mivel mind a hazai és európai gyakorlat szokások és szabályok, valamint saját határozott véleményünk szerint is, egy egyszer már kibontott, kipróbált, használt, emberi testtel közvetlenül érintkezett termék újra-értékesítése higiéniai szempontból elfogadhatatlan, ezért mi semmilyen esetben nem forgalmazunk bontott, kipróbált, használt higiéniai termékeket!