BLOG

A MEGFELELŐ PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉK KIVÁLASZTÁSA - HOGYAN MŰKÖDIK A PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉK?

BB
2020.10.07 13:59
A MEGFELELŐ PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉK KIVÁLASZTÁSA - HOGYAN MŰKÖDIK A PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉK?

A légszárítók két különböző eljárással - kondenzációval és adszorpcióval - működnek, amelyeket az alábbiakban részletesebben kifejtünk.

A páralecsapódás akkor következik be, amikor a levegő lehűl, folyékony víz képződik. A nedves helyiség levegőjét egy szellőző szívja be, és hőszivattyús kondenzátorral lehűti, és a levegőben lévő vizet folyékonyvá kondenzálja. Ezután a száraz levegőt a hőszivattyú kondenzátorával ismét felmelegítik és visszavezetik a szobába. Ott folyamatosan keveredik a nedves szobai levegővel, amíg el nem éri a kívánt levegő páratartalmát. A levegőből felszabaduló vizet vagy víztartályba gyűjtik, vagy a vizet egy tömlőn keresztül vezetik a kifolyóba. Ez a módszer azonban a kondenzátor jegesedéséhez vezethet. Ezért légszárító vásárlásakor ellenőrizze, hogy a készülék rendelkezik-e jégtelenítő érzékelővel vagy fagyvédelemmel (leolvasztási funkció). Manapság szinte minden modern párátlanító rendelkezik leolvasztási funkcióval. Sok párátlanító berendezés higrosztáttal van felszerelve.

A másik eljárás az adszorpciós szárítás. Az adszorpció a szilárd tárgyak felületén lévő gázok vagy oldott anyagok koncentrációja. Ehhez még mindig gyakran használnak szárítószert. A vízgőzt a szárítószer felszívja, és ezáltal eltávolítja a levegőből. A szárítószeres párátlanítóval végzett párátlanítás azonban nem optimális alternatíva a forró levegő regenerálódású elektromos légszárítókhoz képest, mivel a párátlanítási teljesítmény meglehetősen alacsony.

MIT KELL FIGYELEMBE VENNI A LÉGSZÁRÍTÓ VÁSÁRLÁSAKOR?

A légszárító vásárlása nem könnyű feladat, és alaposan át kell gondolni. A felesleges költségek elkerülése érdekében számos különböző szempontot kell figyelembe venni. Az alábbiakban megvizsgáljuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni a légszárító vásárlásakor.

Szoba mérete : A szoba mérete döntő tényező a megfelelő légszárító kiválasztásában. A nagy helyiségek természetesen nagy párátlanító képességet igényelnek. Itt figyelembe kell venni a helyiség térfogatát, és nem a felületét (terület m 2 x szoba magasság). Általános szabály, hogy a gyártók a helyiség méretére vonatkozó ajánlásaik alapján 2,5 méteres szobamagasságot feltételeznek.

Használati cél: Alaposan meg kell gondolnia, hogy hol kell használni a légszárítót (pl. Mosókonyha, pince, nappali vagy hálószoba). Attól függően, hogy melyik helyiségben kell használni a párátlanítót, és mekkora a szükséges kapacitás, más szempontok is fontosak. Ezért vannak különböző modellek, amelyek megtervezése és felhasználási célja eltér. Például, ha nedves ruhák párátlanítására van szükség, akkor jó lenne egy oszcilláló légszárító (más néven lengési mód). Ez a funkció biztosítja az optimális levegőelosztást a helyiségben. Vízkár esetén azonban ipari épületszárítóra lenne szükség. Vagy a lakóterek, például a hálószobák vagy a nappali párátlanításához ideális lenne egy csendes páramentesítő éjszakai üzemmóddal. A hordozható légszárító számos helyiség páramentesítésére szolgál.

A TÜNETEK MEGELŐZÉSE A SZÉNANÁTHA LEGHATÉKONYABB KEZELÉSE

Technológia : A felhasználás céljától függően fontosak lehetnek a különböző integrált technológiák. Például a hálószobában nem szeretné, ha a LED-jelzőfények világosak lennének. Ezért a LED-eknek szabályozhatónak kell lenniük, vagy a készüléknek éjszakai üzemmóddal kell rendelkeznie. Egy kis helyiségben fontos, hogy ne szárítsák túl. Ezért légpárásítót kell választania, beépített higrosztáttal. Amint eléri a cél páratartalmat, a készülék automatikusan kikapcsol. Az időzítő funkció szintén fontos kritérium. Az időzítővel rendelkező párátlanítók azt jelentik, hogy Ön kiválaszthatja, hogy mikor kapcsol be és ki, így például olcsóbb energiadíjakat vehet igénybe. Ezenkívül a légszárítót fel kell szerelni egy automatikus kikapcsolással, hogy függetlenül kikapcsolhasson, amikor a víztartály megtelt.

Energiafogyasztás : Nagyon magas páratartalom esetén a párátlanítónak folyamatosan működnie kell, ha lehetséges. Az energiafogyasztás azonban ennek ellenére szabályozható. Fontos, hogy a páramentesítő higrosztáttal rendelkezzen. Ezzel beállíthatja a kívánt cél páratartalmat. A cél levegő páratartalmának elérése után a készülék automatikusan kikapcsol.

Víztartály kapacitása : A felhasználás modelljétől és céljától függően a vízgyűjtő kapacitás is nagyon fontos. A magáncélú szokásos légszárítók maximális páramentesítési kapacitása 24 óra alatt 30 liter, a víztartály maximális kapacitása pedig 8 liter. A légszárító ideális esetben rendelkezik egy csatlakozási ponttal a tömlő számára, amely közvetlenül elvezeti a kondenzvizet.

Ár : A szárító szárítót viszonylag olcsón lehet megvásárolni. Az összes költségnél azonban figyelembe kell venni a folyamatban lévő deszikát vásárlását. A kompresszoros párátlanítók esetében a minőségnek ára van. Ahhoz, hogy a párátlanító több éven át megbízhatóan működjön, minőségi alkatrészekkel kell megépíteni. Ezek az alkatrészek tükröződnek az árban.

Szeretne többet megtudni a Stadler Form páramentesítő készülékeiről? Légszárító vásárlásakor érdemes először megismerkedni a tényekkel és szakmai tanácsokat kapni. Vegye fel velünk a kapcsolatot itt . A Stadler Form légszárítói, például Albert vagy Theo, hatékonyak a futtatáshoz, és száraz helyiségekkel, egészséges beltéri klímával és jobb közérzettel rendelkeznek. A légszárítókkal kapcsolatos további információk a Stadler Form termékoldalon találhatók a Levegőszárítók alatt . Vagy keresse fel online boltunkat, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő terméket.