BLOG

VÉDHET-E EGY LÉGTISZTÍTÓ A KORONAVÍRUSTÓL?

BB
2020.09.29 08:34
VÉDHET-E EGY LÉGTISZTÍTÓ A KORONAVÍRUSTÓL?

Ha a légtisztító nem is, az Airfree levegőfertőtlenítő készülék: igen!

A koronavírus-járvány körülöttünk van, és a mindennapi életünkre gyakorolt ​​hatása drámai. Sokan szeretnék tudni, hogy a légtisztító segíthet-e nekik a vírusfertőzés elkerülésében. Ebben a blogbejegyzésben összefüggéseket adunk a vírusról, a légtisztítás hatásáról, és beszélünk azokról az intézkedésekről, amelyeket meg kell tennünk a fertőzés elkerülése érdekében.

Mi is pontosan a koronavírus?

A koronavírus, amelyről jelenleg beszélünk, a SARS-CoV-2 (súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2) tudományos nevet kapta, és a koronavírusok családjába tartozik. A SARS-CoV-2 a COVID-19 nevű légúti megbetegedést okozhatja.

Kiszűrheti-e egy légtisztító a koronavírust a levegőből?

A légtisztító a lehető legkisebb részecskéket szűri ki a levegőből. A légtisztító szűrője specifikációitól függően eltávolítja a néhány mikron átmérőjű részecskéket. Jelenleg a koronavírus pontos mérete még nem ismert (különböző források különböző méreteket/átmérőket említenek), és nem tudjuk megmondani, hogy a légtisztítók mennyire hatékonyan tudják eltávolítani ezt a bizonyos vírust a levegőből. Feltételezzük, hogy a vírusok egy része felszívódhat a szűrőben (HEPA vagy elektrosztatikus), de nem minden vírus távolítható el. Fontos tudni, hogy a vírus elég sokáig képes túlélni egy szűrőben. Ezért nagyon fontos a légtisztító szűrőinek rendszeres cseréje vagy tisztítása.

Megvédhet-e egy légtisztító engem és családomat a vírustól?

Mivel a 100% -os eltávolítási arány lehetetlen, a légtisztító nem védhet senkit sem hatékonyan a vírusos fertőzéstől. Természetesen a légtisztító továbbra is javítja a beltéri levegő minőségét. A légtisztító javítja életminőséget, de nem védi meg a családot a SARS-CoV-2-től.

Néhány egyszerű szabály betartásával viszont elkerülhető a fertőzés.

Védelmi intézkedések a koronavírus ellen

  • Gyakran és alaposan moss kezet szappannal (kb. 30 másodpercig).
  • Lehetőség szerint ne érj az arcodhoz.
  • Köhögés, tüsszentés zsebkendőbe. Ha nincs nálad zsebkendő, akkor a könyékhajlatodba. A zsebkendőt mindig dobd ki egyből.
  • Maradj otthon, ha lázas vagy, vagy köhögsz.
  • Mielőtt kórházba mennél, hívd fel az ottani orvosod, vagy magát a kórházat, hogy tájékoztassanak, pontosan hova kell majd menned.
  • Kerüld el a nagy tömegeket és a sok emberrel zajló eseményeket.
  • Tarts legalább 1,5-2 m távolságot másoktól.
  • Felületek többszöri fertőtlenítése (pl. mobiltelefon képernyője, ajtókilincsek, villanykapcsolók, csaptelepek).
  • Munkából, bevásárlásból való hazaérkezéskor öltözz át, lehetőség szerint fürödj le.
  • A boltban vásárolt termékeket fertőtlenítsd, mosd át, mielőtt a hűtőbe, vagy a kamra polcára tennéd őket.

Ezen lépések betartásával sem garantált a vírusfertőzés elkerülése, de mindenképpen hatással vannak ellene.

Ha teheted, használj Airfree légfertőtlenítőt otthon, hogy - a TSS* technológiájának köszönhetően - biztosan megölje a rajta áthaladó levegőben lévő vírust és baktériumot.

*TSS: termodinamikus sterilizációs rendszer, mely lényege, hogy magas hőmérsékleten semmisíti meg a rajta áthaladó összes mikroorganizmust. Nemzetközi laboratóriumok által végzett független tesztek megerősítik az Airfree hatékonyságát a vírusok, baktériumok, penész és allergének ellen. Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztáraknál elszámolható. OGYÉI igazolás: OGYÉI/44893-4/2017