BLOG

ALLERGIÁSOK VIGYÁZAT! MÁR IDÉN IS MEGJELENT A NYÍRFA POLLENJE

BB
2021.04.16 13:50
ALLERGIÁSOK VIGYÁZAT! MÁR IDÉN IS MEGJELENT A NYÍRFA POLLENJE

A legfrissebb hírek szerint már idén is megjelent az erősen allergén nyírfa pollenje a levegőben. A tiszafélék és a mogyoró pollenje egyelőre alacsony mértékben van jelen. De mit is tehetünk, hogy az allergiában szenvedő társaink nak megkönnyítsük ezt az időszakot?

Az iRobotCentrum nagy hangsúlyt fektet az allergia elleni küzdelemben. Mind a légtisztítóink, mind pedig robotporszívóink nagy része HEPA filterrel van ellátva, hogy ezzel is megkönnyítsük az allergiákban szenvedők életét. Ezen időszakban pedig még nagyobb figyelmet kell szentelni az irritáció csökkentésére.

A pollen elleni küzdelemben nagy segítséget nyújtanak az Airfree által létrehozott, elérhető áron beszerezhető, karbantartást nem igénylő, non-stop használható levegő fertőtlenítő készülékek.

Érdemes kiemelni a cseh gyártó által készített Airbi légtisztítókat is. Ezek között a legkisebbtől a legnagyobb termékig minden légtisztító HEPA szűrővel van ellátva. Az Airbi légtisztítói eltávolítják a különféle szennyeződéseket és allergéneket az otthoni levegőből. Ha még nincs légtisztítód, érdemes egy pillantást vetni az Airbi termékeire. Amennyiben segítségre van szükséged, keress fel minket munkaidőben (hétköznapokon, 10:00 és 16:00 óra között) telefonon, vagy e-mailben (info@irobotcentrum.hu), hogy szakértő munkatársaink segítségethessenek kiválasztani a megfelelő légtisztítót.

Ha pedig okos légtisztítót keresel, érdemes megtekinteni a Stadler Form legújabb légtisztítóit, melyek már nem csak HEPA 12-es szűrőbetéttel, hanem HEPA 14-es szűrővel is használhatóak! A HEPA 12-es és a HEPA 14-es osztály között igen nagy különbség fedezhető fel. Míg a HEPA 12-es osztályú szűrőbetét átlagosan 50 részecskét enged át 10 000 részecskéből, a HEPA 14 ezel szemben 0,5 részecskét, ugyanekkora mennyiségnél. Utóbbi hatékonysága 99,995%.