BLOG

IONIZÁLÁS - A LÉGTISZTÍTÓK FONTOS FUNKCIÓJA

BB
2021.03.26 15:38
IONIZÁLÁS - A LÉGTISZTÍTÓK FONTOS FUNKCIÓJA

Mit is jelent a levegő ionizáló funkció egy légtisztítóban? Részletezzük, miért is van szükség rá.

Az ionok olyan atomok vagy molekulák, amelyek elektromos töltöttséggel rendelkeznek, azaz jelentősen befolyásolják a levegőt. A negatív töltésű ion az elektrontöbblettel rendelkező ion, a pozitív töltésű ion pedig, ahol elektronihány van.

Alapvetően a levegőben található pozitív és negatív ionok megközelítőleg egyensúlyban vannak (1,15:1 arány a pozitív ionok javára). Sajnos, ez azonban ma már egyáltalán nincs így, hiszen a levegő telítve van szintetikus anyagokkal.
Gondoljunk csak bele, az iroda, ahol dolgozunk légkondicionálókkal és nyomtatókkal zsúfolt. Az otthonunk pedig számítógépekkel, tévékkel és egyéb berendezésekkel telt. Ezek a pozitív töltésű ionok termelői jelentősen megzavarják a levegőben lévő egyensúlyt, ezáltal negatív hatással vannak az emberi egészségre, mind otthon, mind pedig a munkahelyen (a pozitív ionok aránya a többszöröse is lehet a levegőben).

Ennek eredményeként egészségi szövődmények jelentkezhetnek, mint a légszomj, allergiás megnyilvánulások, vagy migrén formájában. Célszerű olyan berendezéseket használni, amelyekben ionizátor található, azaz negatív töltésű ionokat termelnek, hogy helyreállítsák a levegőben lévő ionok egyensúlyát, így megvédve az emberi egészséget.

Levegő ionizátorral rendelkező légtisztítóink, párásítóink:

Airbi GUARD légtisztító
Airbi REFRESH légtisztító
Airbi SPRING légtisztító
Airbi SPACE nagy teljesítményű, irodai légtisztító

Airbi TWIN ultrahangos párásító
Airbi CUBIC ultrahangos párásító
Airbi STAR ultrahangos párásító

Airbi AIRWASHER légmosó
Airbi PRIME légmosó
Airbi MAXIMUM légmosó