TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

 

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS KÖNNYEDÉN

A tavaszi nagytakarítás minden háztartsában mást és mást jelent. Van, ahol kisebb, van ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek eme csodálatos megújulásra. Mindegy, hogy mikor csinálod - ősszel vagy tavasszal, télen vagy nyáron, az is mindegy, hogyan hívod. A nagytakarítás által nem csak otthonod, de Te magad is megújulsz. Lehet ez egy jó motiváció a frissességre és megújulásra. A tavasz mindig is a megújulás évszaka volt. Új kezdet, zöldülő növények, és tiszta, megújult otthon.

Szeretnéd, hogy könnyedén és tisztán, átláthatóan menjen a takarítás? Akkor ne csapd össze, ne kezdj bele megfelelő elhatározottság nélkül, csak, mert van egy kis időd foglalkozni vele! Tűzz ki egy napot, amikor a takarításd el tudod kezdeni, számolj több idővel, hogy megfelelően tudd beosztani a feladatokat. A tavaszi nagytakarítással nem fogsz egy nap alatt végezni, ha mindent rendesen csinálsz. Természetesen az időbeosztás attól is függ, hogy mekkora a lakás, vagy ház, amit ki kell takarítanod.

Érdemes külön-külön pontokba szedve nekiállni a takarításnak. A lényeg, hogy átgondoltan cselekedj! Aznap, amikor a fürdőszobát csinálod, ne kezdj neki a konyhának! Nem fogod bírni, és csak összecsapod majd az egészet, mondván, hogy haladni akarsz.

Milyen célt tűztél ki magad elé a takarítás végére? A ház minden egyes porcikáját meg szeretnéd mozdítani, kipakolni a szekrényben lévő összes ruhát, cipőt, és még a kiegészítőket is? Valóban át akarsz rámolni minden egyes fiókot? Ha igen, számolj vele, hogy több időre lesz szükséged. Mire befejezed, azt fogod érezni, hogy bizonyos szobákat már kezdenél is elölről. Gondold át, és haladj bentről-kifelé / fentről-lefelé! A listák pedig azért kellenek, hogy véletlenül se hagyj ki semmit.

A haladj bentről-kifelé / fentről-lefelé elmélet! Az elmélet annyit rejt magában, hogy ha el is kezded a tavaszi nagytakarítást a lakás egyik szegletében, és azt akarod, hogy lehetőleg oda ne menjen senki sem, amíg nem fejezed be, vagy míg használható területté nem nyilvánítod. Nagyon jó kezdés lehet például egy kamra. Az az a terület, ahova rajtad kívül kevesen járnak. Ha a család szeret nassolni, akkor ezeket az ételeket tedd elérhető közelségbe, hogy amíg takarítás szempontjából uralod a kamrát, senki se akarjon zavarni Téged azzal, hogy ő éhes, és azonnal szüksége van valamire, amit csakis a kamrában találhat meg...

Rossz kezdeni viszont a mosókonyhával, hiszen rengeteg ruhadarabot, függönyt, takarót, ágyneműt és terítőt fogsz még itt mosni, amíg a takarítás végére nem érsz. Ezt a területet hagyd a végére.

Sokan nem tudnak elég időt találni a naptárunkban, hogy a lakásunkat, vagy házunkat egyszerre takarítsák ki. Csak úgy van idejük, hogy egy pár kisebb, de komolyabb takarítást csináljanak, amelyek akár egy hónapig is eltartanak.

Takarításkor ne feledd, hogy a tisztítószerek használata közben jól szellőztess ki. Olvasd el a címkéket, mielőtt kipróbálnál valami új tisztítószert, és figyelj rá, hogy megfelelő védőeszközt használj, kesztyűt vagy szemvédőt.

 

Kezdésképp jöhetnek az ablakok! Az ablakok takarítása nem nagy munka, ha megvannak a megfelelő eszközeid hozzá. Az alábbi képre kattinva megtekintheted ablaktisztító robotjainkat: HOBOT ablaktisztító robotok, ha biztosra akarsz menni!

 

Segítségre van szükséged a fürdőszobában? Hiányoznak az utolsó simítások? A későbbiekre is gondolván, a mindennapi csillogás könnyed elérése érdekében vásárolj egy iRobot JET M6 feltörlő robotot a fürdőszobába. Hidd el, nem fogod megbánni! Kattints a képre, hogy megtekintsd a robot tulajdonságait.

 

Ugyanakkor a fürdőszobában is a segítségedre válhatnak egyes HOBOT robotok, hiszen ezek között is van feltörlő robot, valamint az ablaktisztítók között akad olyan, amit a falon lévő csempére is rátehetsz. Nagy könnyedség, ha nem Neked kell lesúrolnod a koszt a kád felett, nemde? Kattints a képre a termékek megtekintéséhez.

Ne hagyd, hogy felőröljön a munka! Hagyj a teendőkből másnapra is! Esténként pedig engedd, hogy a frisesség illata átjárjon, válassz egy számodra kellemes illóolajat, amit a kedvenc aroma diffúzoroddal párologtatsz majd a levegőbe... Nincs még aroma diffúzorod? Nézz szét kínálatunkban, és válassz egyet a takarítás végeztével jól megérdemelt elismerésként.

 

A jól megérdemelt pihenéshez pedig jöhetnek az illóolajok? A képre kattintva válassz egyet a kedvenc illataid közül.

Ha pedig mindennel végeztél, utólag nem munkának, hanem a megújulás művészetének tekinted majd az egészet. Mind a lakás, mind a ruhadarabjaid/kiegészítőid át lesznek rendezve, és összeszedettebben fogod érezni magad. Most már tényleg csak a jól megérdemelt pihenést kell kiélvezned. A mindennapi takarítás segítéseként pedig válassz egy iRobot porszívó robotot, hogy nyugodtabban aludj, és biztosan kevesebb por legyen a lakásban.

Jó pihenést kíván az iRobot Centrum Csapata!

Ha pedig még nem töltődtél fel annyira, hogy kirándulni indulj eme csodálatosan szép évszakban, pihenésképp nézz szét robotporszívó kínálatunkban!

 

 VÁLASZTÁST MEGKÖNNYÍTŐ TÁBLÁZATOS SEGÍTSÉG 

 IROBOT CENTRUM AJÁNLATA: 
 IROBOT ROOMBA COMBO J7+ 
 PORSZÍVÓ-FELTÖRLŐ ROBOT 
 AUTOMATIKUS PORTARTÁLY ÜRÍTÉSSEL 

 TELJES ROBOTPORSZÍVÓ KÍNÁLATUNK