BLOG

MINDENT A SALVUS GYÓGYKÖDRŐL

BB
2022.11.08 09:47
MINDENT A SALVUS GYÓGYKÖDRŐL

Hogyan legyen közös, családi élmény a gyógyulás!

Salvus gyógyklíma: Kíméletes terápia az egész családnak felsőlégúti megbetegedések esetén

  • Mi az a Salvus gyógyklíma vagy gyógyköd?
  • Hogyan állítsuk elő a Salvus gyógyklímát?
  • Milyen párásító készülékek alkalmasak arra, hogy gyógyködöt állítsanak elő?
  • Kiknek ajánlott a Salvus gyógyklíma?
  • Hol, melyik helyiségben és mikor állítsuk elő a gyógyklímát?
  • Hogyan tegyük még élvezetesebbé a gyógyklímában töltött időt?
  • Mi az előnye az inhalátoros terápiához képest? 

Mi az a Salvus gyógyklíma vagy gyógyköd?

A Salvus „gyógyklíma” a Salvus gyógyvízből párásító segítségével előállított, magas páratartalmú gyógyköd. Ez utóbbi néven is gyakran hivatkoznak rá a köznyelvben, illetve Salvus „párakamraként” is emlegetik. Ez az intenzív, hidegpárás közeg a Salvus gyógyvíz minden jótékony elemét magába foglalja az kationoktól (nátrium, kálium, magnézium, lítium) az anionokig (klorid, bromid, jodid, fluorid, hidrogén-karbonát), ezáltal egy magas oldott ásványisó tartalmú elegyet képez, amely hatékonyan veszi fel a harcot a felső légúti megbetegedésekkel. Kifejezetten ajánlott pl. kisgyermekek számára, akik idegenkednek az inhalátorok használatától, így a gyógyköd előállításával egyszerűen kiválthatják azt, miközben közös családi élményt is varázsolhatnak a gyógyulásból!

Lényege: A sós pára belégzése a fokozott váladékképződéssel járó betegségek esetében a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő hatására pedig a virágporra érzékenyeknél szinte az első naptól csökkennek az allergiás tünetek. Fontos előnye, hogy használata során nem lép fel nyálkahártyaégés és egyéb irritáció sem!

Hogyan állítsuk elő a Salvus gyógyklímát?

A gyógyklímát otthonunkban is előállíthatjuk olyan eszközzel, amely alkalmas arra, hogy a Salvus gyógyvizet megfelelő mennyiségben a levegőbe juttassa és ezáltal intenzív ködöt képezzen, amely belélegzéssel a mély légutakba juthat és kifejtheti jótékony hatását. Erre elsősorban a speciális, ellenálló porlasztóval kialakított párásítókészülékek lehetnek alkalmasak, amelyek víztartályába a Salvus gyógyvizet hígítás nélkül, tömény formában tölthetjük be, majd magas fokozaton, egy zárt helyiségben a kezelés megkezdése előtt 10-12 percet működtetjük annak érdekében, hogy a helyiség páraszintje elérje a 70-80%-ot. (Ez normál körülmények között 50% körül lenne.) A kezelés során ezt a gyógyködöt lélegezzük be 15-20 percen keresztül, amely kíméletesen, mégis hatékonyan fejti ki a hatását, terápia vagy megelőzés céljából. 

Fontos, hogy a gyógyköd előállítása előtt a nehezen tisztítható dolgokat pakoljuk el, így elkerülhetjük, hogy a kibocsátott ásványi anyagokban gazdag pára után lerakódás keletkezzen rajtuk. A terápia alkalmazására éppen ezért leginkább a fürdőszobát ajánljuk!

A gyógyklíma előállításához szükséges tehát:

  • Salvus gyógyvíz párologtatására is alkalmas
  • Salvus gyógyvíz hígítatlan formában
  • Kisebb méretű, könnyen tisztítható, zárt helyiség
  • 70-80%-os páraszint előállítása

Milyen párásító készülékek alkalmasak arra, hogy gyógyködöt állítsanak elő?

Mivel a hagyományos ultrahangos hidegpárásítók membránját a Salvus gyógyvíz magas ásványi anyag összetétele jelentősen károsítaná, így a készülék rövid időn belül használhatatlanná válna, ezért a gyógyköd előállításának legfontosabb feltétele a párásító porlasztójának speciális, korrózióálló kialakítása. A párásító készülékek között csupán kevés ilyen eszköz található.

Ár-érték arányban az egyik legjobb választás a Vivamax Salty-Air ultrahangos párásító, amely víztartálya speciális, ellenálló műanyagból készült, míg ultrahangos porlasztójához korrózióálló rozsdamentes acél betétet használtak, így forradalmian új kialakításának köszönhetően Salvus gyógyvízzel és illóolajokkal is használható! 

Kiknek ajánlott a Salvus gyógyklíma?

Általánosan elmondható, hogy a Salvus gyógyklíma közel mindenki számára alternatívát nyújt, aki Salvus gyógyvizet belélegzőkúrával alkalmazna. Ide tartoznak többek között a felső- és alsó légzőrendszeri megbetegedésekben szenvedők, akik esetében többek között köhögés, felső- és alsó légúti gyulladások, asthma bronchiale, pneumonia során is alkalmatható. Pollengazdag időszakban pedig az allergiás panaszoktól szenvedőknek nyújthat fellélegzést. A gyógyködöt nem csak adott probléma kezelésére, hanem megelőzés céljából is használhatjuk pl. hangszálak védelmére vagy közösségben sok időt töltő gyermekek esetében. 

Hol, melyik helyiségben és mikor állítsuk elő a gyógyklímát?

A Salvus gyógyklímát legoptimálisabb a fürdőszobában előállítani, mivel a kisebb térben gyorsabban elérhető a magas páratartalom. Emellett itt könnyen tisztíthatóak a felületek és a műszaki cikkeket sem károsítja a kibocsátott pára és lerakódás, amely a Salvus gyógyvíz magas só/ásványi anyag tartalma miatt keletkezik. A gyógyklímát akár a napi fürdetés során is alkalmazhatjuk, amennyiben gyermekünk türelmetlen. Sok gyermek a kádban örömmel eltölt 20 percet, ez az idő bőven elég lehet a Salvus kezeléshez is. 

Fontos:

  • Az ajtót mindig tartsuk zárva a kezelés során!
  • A por szerű lerakódás miatt a nehezen tisztítható dolgokat pakoljuk el!
  • A kezelést ne közvetlenül lefekvés előtt végezzük, mert a felszakadozó, eltávozni kívánó váladék megnehezítheti az elalvást!
  • A kezelés 15-20 percig tartson. Több időt is tölthetünk a gyógyködben, de a kívánt hatás már ennyi idő alatt is elérhető.
  • A köhögés a terápia velejárója, mivel a folyamatosan felszakadó, letapadt nyákot köhögjük fel!
  • A párásítókészülék elektronikáját óvjuk a nedvességtől, a vizesblokkoktól tartsuk távol!

VIVAMAX TIPP: A páraszintet akár páraszintmérővel is ellenőrizhetjük, vagy akár olyan párásító készülékkel, amely beépített páraszintmérővel van ellátva.

Hogyan tegyük még élvezetesebbé a gyógyklímában töltött időt?

Lazuljunk el, készítsük be kedvenc könyvünket, esetleg a gyermekünk kedvenc mesekönyvét, társasjátékát, vagy rajz- és színező készletét! A gyógyklímában velünk tarthat gyermekünk kedvenc játéka, figurája is, aki együtt „gyógyulhat” gyermekünkkel a gőzkabinban, akár egy párás, esőerdei kalandban! Apró játékossággal a Salvus gőzkabin hamarosan a család egyik kedvenc időtöltésévé is válhat!

Igény szerint a Salvus gyógyvízhez 100% tisztaságú illóolajat is cseppenthetünk, így a gyógyködöt kiegészíthetjük az aromaterápia jótékony hatásaival is. Amennyiben a fürdőszobában folytatjuk a terápiát, a kádban fekve, kellemes nyugtató zene hallgatása mellett igazi wellness élménnyé vállhat.

Mi az előnye az inhalátor segítségével történő belélegzéshez képest?

Az inhalátorok továbbra is az egyik leghatékonyabb terápiás eszközök, az alábbiakban csupán néhány olyan tulajdonságot tüntetünk fel, amelyek – pl. kisgyermekek esetében- mégis sokat jelenthetnek a terápia formájának megválasztásánál. A gyógyköd alkalmazása kényelmes, mivel a kezelés során adott helyiségben nem vagyunk helyhez kötve, a helyiségen belül mozoghatunk, felállhatunk. A gyógyköd előállítása csendes, hangtalan, így azok számára, akiknél a hangerő zavaró lehet, pl. a kompresszoros inhalátorokkal szemben előnyös választás lehet. Mindemellett közös családi programot, élményt is varázsolhatunk belőle. Miközben olvasunk, játsszunk, a gyógyköd „észrevétlen” kúraként szolgál, emiatt is egyre népszerűbb a kisgyermekes családok körében. De természetesen nem csak kisgyermekek, hanem felnőttek is éppen ilyen hatékonyan alkalmazhatják, és további előnye, hogy az inhalátorral szemben igény szerint egyszerre többen, egy időben használhatják ezt a terápiát.

 

 

VIVAMAX SALTY-AIR COMPACT ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ 3IN1

VIVAMAX SALTY-AIR ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ 3IN1

VIVAMAX SALTY-AIR PREMIUM ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ 3IN1

 

 



Forrás: vivamax.hu

ÚJ, beépített WIFIvel rendelkező légtisztítók érkeztek az Airbitől!

Egyes szobák fantasztikusan képesek tisztítani a levegőt a szennyeződésektől. De mennyire erős ez a képességük? Megfelelnek a légtisztítók teljesítményének?

Tudományos teszt bizonyítja, hogy az AIRFREE a kiszűrés helyett ELPUSZTÍTJA a vírusokat.