BLOG

SMOOTHSKIN BARE GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

BB
2022.10.06 11:13
SMOOTHSKIN BARE GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Gyakran ismételt kérdésekre kerestük meg a választ.

  1. Hogy szőrteleníthetek a kezelések között?

Két kezelés között borotválhatja a kezelt felületeket, viszont a kezelés hatékonysága érdekében ne gyantázzon, vagy epilláljon, mert ha a szőrszálat eltávolítja a szőrtüszőből, a kezelés után nem lesz, ami elnyelje a fényt. 

 

  1. Alkalmazható-e a készülék, sárgás vagy sötétebb tónusú bőrön?

SmoothSkin Bare használata minden bőrtípusú ember számára lehetséges, de sajnos kivételek mindig akadnak. Jelen esetben a legsötétebb bőrtónusú emberek, számukra ugyanis nem ajánlott a készülék használata. Mind a két termékben található beépített bőrszín érzékelő, amely ellenőrzi, hogy az Ön bőrtípusához javasolható-e a készülék használata alkalmas, és a készülék csak akkor villog, ha az biztonságos. 

 

  1. Hogyan tisztíthatom a készüléket?

Óvatosan törölje le puha, száraz ruhával és figyeljen oda, nehogy megsértse a kezelőablakot a tisztítása során Tisztításkor SmoothSkin Gold fejét a készülék (arany vagy ezüst részét) el lehet távolítani. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót további útmutatásért. 

 

  1. Mely szakértők állnak a technika kidolgozása mögött?

1979-ben Marc Clement professzor, a lézereket tanulmányozó fizikus véletlenül tette ki az alkarját lézersugárzásnak, és felfedezte, hogy a szőrzete már nem nőtt vissza a veszélyeztetett, kezelésnek kitett területen.

Professzor Clement ezen felfedezésétől vezérelve kifejlesztette a világ első lézeres szőrtelenítő gépét, és lett egy meghatározó alakja és gyártója az orvosi lézereknek. Azóta az Ő összefogott több világvezető tudóssal, akik a fény működési mechanizmusát használták, és megalapították a „CyDen” elnevezésű cégüket, amely kidolgozta az iPulse technológiát. SmoothSkin előnye a piacon, hogy több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a fény-alapú szőrtelenítő technológiával kapcsolatban. 

 

  1. Használhatom a szeplőim vagy anyajegyeim környékén is?

Nem. Kérem ne használja a készüléket, ha több sötét anyajegye, illetve szeplője van, illetve ha pigmentációs bőrproblémái vagy tetoválása van. Az Ön érdekében, ezen környékek területén a készülék használatát kerülje el. 

 

  1. Mennyi a készülék használatánál javasolt minimum korhatár?

Nem javasolt, hogy gyermekek vagy 18 éves aluliak használatba vegyék a gépet, mivel a hormonegyensúlyúk még nem állt be és a szőrzetük is gyorsabb ütemben növekszik.

 

  1. Szükség van védőszemüvegre a készülék használata során?

Nem szükséges. A készülék számos biztonsági funkcióval van ellátva, hogy magától ne bocsásson ki villanásokat. Azonban kérem az Ön érdekében ne tegye a szeme közelébe a gépet és ne villantson a szemébe.

 

  1. Léteznek-e olyan bőrbetegségek, amelyek kizárják a Smoothskin használatát?

Igen, SmoothSkin használata nem javallott bizonyos bőrbetegségek megléte esetén. Javasoljuk, hogy forduljon orvosához vagy, ha bármilyen aggálya, vagy kérdése lenne.

 

  1. Jól látható, kitüremkedő vénák környékén használható-e a készülék?

Ez minden egyes embernél eltérő lehet. Nem lehetünk biztosak, hogy a mélysége, vagy kiemelkedése miatt használható-e. Kétség esetén kérem forduljon orvosához.

 

  1. Használható-e a készülék Rosacea (értágulat) betegség esetén?

Nem, az érintett területeken nem használható.

 

  1. Melyek azok a területek, ahol nem használható a készülék?

Nagyjából az egész test felületén alkalmazható, kivéve a nyálkahártyával illetve a membránnal borított részeket: azaz Orrcimpák belseje, ajkak, a száj, szemhéj, fül, labiálisráncok, a nemi szervek, a végbélnyílás stb.

Jóllehet, az eszköz biztonságosan használatát az arcon (pl. ajkak felett állon, állkapocs vonalon és még a nyakon is), azt javasoljuk, hogy ne használja a szemöldökénél, mert az eredmény tartós és az elrontottat nehéz visszacsinálni. Azonban, soha ne villantsa a készüléket meg a szem közvetlen közelében vagy az orcák vonala felett.

Nem javasoljuk a férfik számára a szakálluk IPL-lel történő eltávolítását. A SmoothSkin készülék tartósan eltávolítja a szőrzetet és ez nőiesebbé teheti az arcát. Illetve mellékhatásként csökkenhet a szőrzet sűrűsége is.

 

  1. Van-e jelentősége a kezelőablakban lévő üvegnek?

UV szűrőként funkcionál, megvédi a bőrt a káros sugárzástól.

 

  1. Probléma, ha a kezelés után viszketést tapasztalok?

A viszketés gyakori mellékhatása IPL kezelésnek. Azonban, ha intenzív viszketést tapasztal, amely nem enyhült 24 óra eltelte után sem, kérjük, ne használja a készüléket tovább és forduljon orvosához a készülék újbóli használata előtt.

 

  1. Mi e teendő, ha valamiféle sérülést szenvedek a készülék használata során (enyhe hólyagosodás vagy égési sérülés)?

Fejezze be a kezelést azonnal. Javasoljuk, hogy látogasson el háziorvosához és kérjen tanácsot. 

 

  1. Bár a használati útmutatóban leírtakat betartotta az eredmény mégsem látszik. Mi a teendő?

A Smoothskin eredményessége klinikai tesztek által bizonyított, bár minden egyes ember más. A kezelése számos tényezőn múlhat. Legyen szó a szőr sűrűségéről, színéről. Csak a szőrnövekedési ciklus csak bizonyos stádiumában kezelhető a szőrzet. Emellett szerepet játszhatnak a hormonális változások, hormoningadozások.

 

  1. Napozás/szolárium után lehet használni a készüléket?

Igen, pár nap után mikor már nincs bőr pír, de csak óvatosan, és egy-egy területet a kezelés előtt próbaként teszteljen le.

Mivel a sugárzás érzékenyebbé teheti a bőrt, a nemkívánatos mellékhatásokat elősegítve. Bőre a 2 kezelés között fokozottan érzékeny, ezért figyeljenek oda, ne menjenek közvetlenül napra. Óvják bőrüket a leégéstől Használjanak legalább 15-30 faktoros naptejet.

 

  1. Hogy működik a bőrtónus-érzékelő szenzor?

Amikor a készüléket bekapcsolja a bőrszín érzékelők működésbe lépnek, felgyulladnak a kék fények, melyek a bőrről verődnek vissza. Ezután a készülék érzékeli a bőr tónusát, alkalmas-e a használatra.

 

  1. Mi a különbség a stamp és a glide kezelési mód között?

A készülék kétféle kezelési módszerrel dolgozik, annak érdekében, hogy a készülék használata a kisebb és nagyobb felületeken egyaránt kényelmesen használható legyen.

Glide üzemmód: Csak tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot, és egyenlő időközönként folyamatosan, egymást követve bocsájtja ki a készülék a villanásokat a bőrére, hogy ezzel is gyorsíthassa a nagyobb felületek kezelését, mint például a lábak.

Stamp üzemmódban („Nyomj és villants”) A kisebb kényes területekre ajánlott, mint például a bikinivonal - egyszerűen csak helyezze a készüléket a bőrre és nyomja meg a bekapcsoló gombot minden alkalommal, amikor szeretné, hogy villantson.

 

  1. Mennyire biztonságos a készülék használata?

A készülék eredményessége klinikai vizsgálatok által bizonyított, illetve használatának biztonságossága is. Illetve amíg a használati utasítás előírását betartva jár el, semmi durva kellemetlen mellékhatást nem tapasztalhat.

A bőrszín érzékelő rendszer a megakadályozza, hogy a gép működésbe lépjen, ha úgy érzékeli, hogy az Ön bőrszínéhez nem javallott a készülék használata, így pedig addig villanásokat sem bocsájt ki.

 

  1. Károsíthatja a bőrt?

SmoothSkin által felhasznált IPL technológia ártalmatlan a bőrre, amennyiben bőrtónusa lehetővé teszi a használatát és a kézikönyvben leírtaknak megfelelően használja.

 

  1. Epilepsziám van-használhatom a gépet?

Nem, a villanó fény epilepsziás rohamokat válthat ki.

 

  1. Gyógyszert szedek, ez befolyásolja, hogy alkalmazhatom-e a bőrömön a készüléket?

Igen - ez befolyásolhatja alkalmasságát. Bizonyos gyógyszerek a bőrt érzékenyebbé tehetik, sőt és az intenzív pulzáló fény sérülést is okozhat. Ha információra van szüksége, kérjük, keresse fel a háziorvosát.

 

  1. Önbarnítókat azért használhatok?

Ne, lehetnek olyan összetevői a krémeknek, amelyek fényérzékennyé tehetik bőrét, és ezáltal amely befolyásolhatja a hatékonyságot bőr reakciója is az IPL-re.

 

  1. Kitehetem a bőrömet Smoothskinnel való kezelést követően napozás ill közvetlen napfénynek?

Igen. Azonban javasoljuk, hogy vigyázzon az erős napfénnyel, mely növeli a bőr érzékenységét. Az Ön érdekében ajánljuk, hogy használjon fényvédő krémet minden kezelés után. Sőt legalább 7 nappal a kezelések után is.

 

  1. A Smoothskin ugyanazt a technikát használja, mint a professzionális IPL készülékek a szalonokban?

Igen. Ugyanazt az IPL technológiát használják a szalonokban szerte a világon a kiemelkedő eredmények elérése érdekében. A professzionális készülékek, ugyanakkor lehetővé teszik a képzett szakemberek számára sokkal magasabb energiaszinten működtethessék, mint az otthoni használatra kifejlesztett IPL termékeket.

 

  1. Mi a különbség a Smootskin Bare+ és a MUSE között?

SmoothSkin Bare+ által kezelésenként kibocsájtott energia 4-6 J / cm2, amely alkalmas minden bőrszín kezelésére és ultragyors a használata, míg Smoothskin MUSE által kibocsájtott energia a maximális 6 J / cm2, a gép rendelkezik az intelligens „Detect és SET” Funkcióval („Érzékelésen alapuló önbeállítás”) ezáltal egy személyre szabott kezelést biztost Önnek és a bőrének.

Ha a maximális sebességre és egyszerűségre vágyik, az Ön gépe a SmoothSkin Bare+.

Ha egy személyre szabott kozmetikai kezelést szeretne, mely a lehető legjobb eredményt nyújta az Ön számára a Smoothskin MUSE-t javasoljuk.

 

  1. Mi a különbség az IPL és a lézer között?

A fő különbségek a következőkben rejlenek:

  • a kezelt felület mérete,
  • a kezelés intenzitása
  • a fájdalom mértéke.
  • és a biztonság.

A lézerrel általában kisebb terülteket kezelhet egy lövéssel, ezzel összehasonlítva egy IPL készülék által kibocsájtott villanással nagyobb felület is kezelhető. IPL készülékeknél a kezelések után bőrirritáció léphet fel. De ne aggódjanak, ez teljesen normális.

 

  1. Használhatom-e az arcomra a készüléket, illetve ha igen, kezelés előtt le kell borotválnom a kezelendő felületeket?

Igen, mivel SmoothSkin olyan biztonságos készülék, hogy használható az arcon is. Viszont arra érdemes oda figyelni, hogy vannak területek, ahol nem ajánlott a használata.

 

  1. Melyek ezek?

Ne használja a szeme környékén (szemöldök, szempilla), a fejbőrén, ajkain, az orrában és a fülében.

Tisztában vagyunk azzal, az arc leborotválása kicsit ijesztő lehet a nők számára, de ha megnézi a honlapon a tippjeinket, hogy  teheti még hatékonyabbá a kezeléseket. Csak minden kezelés előtt borotválja a felületet, és a végén már majd azt eszi észre, hogy már ritkult a szőrzete, később pedig már nem lesz mit borotválnia.

Nem javasoljuk a férfik számára a szakálluk IPL-lel történő eltávolítását. A SmoothSkin készülék tartósan eltávolítja a szőrzetet és ez nőiesebbé teheti az arcát. Illetve mellékhatásként csökkenhet a szőrzet sűrűsége is.

 

  1. Használhatom a bikini vonalamon illetve a bikinivel takart részeken is?

Igen, mind a férfi, mind pedig a női ágyék területén használható a készülék, azonban közvetlenül a szeméremcsont felett történő szőrtelenítés nem ajánlott, hiszen klinikai vizsgákatoknak nem vetették még alá. Ne használja a készüléket közvetlenül a nyálkahártyák, a nemi szervek vagy a végbélnyílás környékén.

Ezek a területeken sötétebb lehet bőrszín és emiatt a sérülések elkerülése érdekében nem javasolt kezelni.

 

  1. A bekapcsoló gomb körül a fények pirosan világítanak - Mi a teendő?

A készülék működésének hibáját jelzi. Fejezze be a kezelést, és forduljon hozzánk bizalommal az info@mopa.co.hu-n vagy az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

 

  1. A Smoothskin Bare készülék használata fájdalmas?

Általában nem, enyhe bizsergő érzéssel jár, vagy a legtöbb ember elmondása szerint meleg érzettel jár. Azonban az, hogy ki mit tapasztal személyenként eltérő lehet. Azok az emberek, akiknek durva, sötét színű szőrzetük van, ahhoz hasonló érzést éreztek, mintha egy rugalmas szalagot pöckölnének.

 

  1. Vissza fog nőni a szőrzetem?

A hosszan tartó selymes bőr titka, és tartsa be a javasolt kezelési ütemtervet. A készülék rendszeres használata mellett egyre kevesebb szőr nő vissza. Idővel ezek szőrszálakat elkezdenek ritkulni világosabb színűk lesz és lassabban kezdenek növekedni. Ahogy az idő telik úgy lesz kevesebb a szőrzet, amíg végül elhagyhatja a borotválkozási rutinját.

 

  1. Nem tudom működésbe hozni a gépet. – Mi a teendő?

Ellenőrizze, hogy a tápegység megfelelően van-e csatlakoztatva. Ellenőrizze, hogy a bőrszín szenzor teljesen hozzáérintette-e nyomni a bőréhez. Bőre lehet túl sötét és emiatt nem ajánlott a használata ön számára. Ellenőrizze ellen bőrszín diagramot az előtt a használati útmutatót. Ha nem tudod, hogy kell működtetni, kérjük, hívja az szerviz ügyfélszolgálatot. További információt az info@mopa.co.hu-n illetve az ügyfélszolgálattól kérhet. 

 

  1. Milyen gyorsan dolgozik a gép? Mennyi időbe telik a 2 láb kezelése?

Két villanás között 0.6 másodperc telik el. Az 100 villanás/perc! (A 2 lábának kezelése (lábszár+comb) körülbelül 9 percet vesz igénybe.)

 

  1. Mennyi ideig működik a Smoothskin Bare+ készülék?

A legtöbb készüléknél a piacon pontosan meg van határozva, hogy hány villanás kibocsájtására képes. A lámpa kiégése után egy új eszköz, vagy egy új lámpát kell vásárolni – de nem a SmoothSkin Bare+-nál!

A legújabb technológiának köszönhetően, SmoothSkin Bare+ megnövelt élettartamú lámpája korlátlan számú villantást ígér, (ami kb 1.000.000 felett is 100% energiával villan), így nem kell aggódnia a fent említett dolog miatt.

 

  1. Mennyi idő kell ahhoz, hogy látszódjon az eredmény?

Körülbelül a kezelés 4. hetében, azaz a készülék használatának megkezdésétől számított 1 hónapon belül már látható a különbség. Ez számít általánosnak, egyénfüggő, valakinek több idő kell, valakinek kevesebb. Ne adja fel, csak csinálja. Higgye el, meglesz az eredménye.

 

  1. A Smoothskin termékek végleges eredményt produkálnak?

Először beszéljünk arról, hogy mit hogy ne várjanak. Mint minden otthoni használatra szánt IPL vagy lézeres technikát felhasználó készülékek (nem hiszem, hogy ezt más így leírná Önöknek), nem hagynak maguk után selymes lábakat örökké. Folyamatosan ismételni kell az érintett felületek kezelését. Csak így tovább, akkor soha nem kell megtapasztalnia borostás lábak vagy a hónalj érzését újra. Hurrá!

 

  1. A készülékem folyamatosan kikapcsol. – Mi a teendő?

Először ellenőrizze, hogy az adapter dugója teljesen be van-e a konnektorba, illetve, hogy a másik vége rendesen be van-e dugva a készülékbe. Ha a készülék még mindig kikapcsol, kérjük, forduljon a szervizhez. Hívja ügyszolgálatot, vagy lépjen velük kapcsolatba az info@mopa.co.hu-n.