BLOG

SZUVIDÁLNÁL, TISZTA VIZET SZŰRNÉL OTTHON VAGY HÁZI TÉSZTÁT KÉSZÍTENÉL?

BB
2022.04.14 10:38
SZUVIDÁLNÁL, TISZTA VIZET SZŰRNÉL OTTHON VAGY HÁZI TÉSZTÁT KÉSZÍTENÉL?

Nem kell messzire menned, mert hozzánk is megérkezett az eredeti olasz Laica!

Az 1974-ben alapított olaszországi LAICA SPA. egy családi vállalkozásként azt a víziót tűzte ki, hogy egy fenntarthatóbb és környezetbarátabb világot teremtsen maga körül. Ebben a szellemben alkották meg saját fejlesztésű vízszűrőbetétjeiket, melyek immáron világszerte elérhetőek a környezettudatos vásárlók számára.

Tisztított csapvízzel tudatosan a bolygónkért! Kíméld meg könyezetedet a milliónyi PET palacktól a LAICA vízszűrők használatával!

Webshopunkba is elérkeztek az Olasz dizájnú LAICA termékek. Legyen szó vízszűrésről, vákuumfóliázásról, vagy épp sous vide-álásról, a LAICA termékeiben megbízhatunk!

 

Miért előnyös a vákuumcsomagolás otthon?

Az ételek egyik legmodernebb és manapság legelterjedtebb csomagolási technikája a vákuumcsomagolás, amely a csomagolóanyag és bennük elhelyezett étel légmentes lezárásával jön létre. Az ételek a különböző kémiai és mikrobiológiai reakciók következtében hajlamosak megromlani különösen akkor, ha szobahőmérsékleten levegővel érintkeznek. A levegőben található oxigén a fő okozója az ételek megromlásának (oxidációs folyamat), valamint felelős azok ásványi anyag tartalmának, illatának és minőségének csökkenéséért.

Az oxigén eltávolításával a mikroorganizmusok - mint például a baktériumok és a penész - képződése megszűnik, így késleltethetjük az étel romlásának folyamatát (zsírok avasodása, gyümölcsök színének sötétedése, a hagyományos módon fagyasztott élelmiszereknél a húsok színének változása, ill. az ízek és aromák csökkenése). A vákuumcsomagolás látványosan növeli az élelmiszerek élettartamát és megtartja az eredeti állagát.

Az eltarthatóság a vákuumcsomagolás alkalmazásával az eredeti 3-5x-ösére is nőhet. Frissességük és ízviláguk kifogástalan marad.