BLOG

AZ EGÉSZSÉGES PÁRÁSÍTÁS ELVE

BB
2021.11.04 10:41
AZ EGÉSZSÉGES PÁRÁSÍTÁS ELVE

Az összes párásító célja, hogy a relatív páratartalmat 40% és 60% közötti optimális szintre növelje. Minden rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A LEGJOBB LÉGPÁRÁSÍTÁS RENDSZER KIVÁLASZTÁSA

Az összes párásító célja, hogy a relatív páratartalmat 40% és 60% közötti optimális szintre növelje. Minden rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért fontos a megfelelő döntés meghozatala. Mint korábban említettem, négy különböző nedvesítési alapelv létezik. Most sorban bemutatjuk ezeket.

 

VENTILÁTOROS PÁRÁSÍTÓK

Ez a technológia a párolgás természetes elvén alapszik, és a lehető legegészségesebb módja. Légnedvesítő betéteken át szívja fel a száraz beltéri levegőt, majd azt nedvesen a levegőbe juttatja. A levegő csak annyi nedvességet szív fel, amennyi az adott hőmérséklethez szükséges. Jellemzőjük, hogy nagyon halk, energiatakarékos rendszerrel működik, valamint gyerekszobába is ideális, mivel nem bocsát ki forró gőzt.

 

STADLER FORM OSKAR TERMÉKEK MÉRETÜK SZERINT

OSKAR LITTLE

Egyéb párásítási módok:

ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓK

A vibráló ultrahangos membrán apró cseppekké alakítja a vizet, amelyeket azután egy ventilátor ködként fúj a helyiségbe, mielőtt elpárolognának. A látható köd hideg és biztonságos. Nem jelent veszélyt, ha a kisgyermek hozzáér. Jellemzőjük, hogy kis energiabefektetéssel működnek, ezáltal a fogyasztásuk is alacsony lesz, ellenben magas teljesítményt nyújtanak. Keményebb víz esetén a vízcseppekkel együtt porlasztják a kalciumot, mely nagyobb koncentrátum esetén fehér port eredményezhet a bútorokon. A hosszabb élettartam érdekében Cartridge vízlágyító patronnal kell használni, valamint szükséges a rendszeres vízkőmentesítés.

 

LÉGMOSÓK

A légmosó a párásító és a légtisztító kombinációja. A speciális párologtató tárcsák elnyelik a vizet, és egy ventilátorral a száraz beltéri levegőt átfújva a forgó nedves tárcsákon keresztül nedvesíti a helyiség levegőjét. A levegőmosók magas minőségűek, ellenben nagyon kevés energiát igényelnek. Árukból kifolyólag magasabb árkategóriába tartoznak, mivel légtisztító funkciót is ellátnak. Karbantartásuk igen egyszerű és költséghatékony. Viszont ebben a kategóriában különösen szükséges a rendszeres tisztítás.

 

MELEGPÁRÁSÍTÓK

A vizet forráspontig melegíti a készülék, amíg az csírátlan vízgőzzé alakul. Ez a gőz optimálisan eloszlik a helyiségben. Magas szintű nedvesítési teljesítmény érhető el vele. A csíramentes gőz ideális allergiások számára. A párologtatók nagyon nagy teljesítményűek, ezért ezeket mindig higrosztatikus berendezéssel kell ellenőrizni. Mivel a melegítőlemez idővel felszívódik, a készüléket rendszeresen vízkő-mentesíteni kell.