BLOG

HOGYAN TARTSUK TISZTÁN OTTHONUNK LEVEGŐJÉT?

BB
2021.05.05 18:12
HOGYAN TARTSUK TISZTÁN OTTHONUNK LEVEGŐJÉT?

A légtisztító kiváló segítség az allergiában szenvedőknek, de koránt sem elegendő. Az otthoni levegő tisztán tartásához javasoljuk az alábbi szabályok betartását.

Szennyeződések szakszerű eltávolítása

Hetente érdemes kiszellőztetni a szőnyegeket. Nyáron akár órákra is kint hagyható a napon szellőztetés céljából. Az ágytakarók, matracvédők gyakran tele vannak baktériumokkal és poratkákkal, ezek és az ágynemű cseréje legalább két hetente ajánlott. A rendszeres porszívózás is elengedhetetlen. Ha a szennyeződés letapad a padlóra vagy a bútorokra, a legjobb légtisztító sem lesz képes eltávolítani a levegőből.

Kerülendő helyzetek allergiások számára

Egy allergiás számára kínkeserves lehet egy poros pince vagy padlás kitakarítása. Ha lehet, érdemes másra bízni ezt a feladatot az allergiaszezonban, de azon kívül is. Számukra megterhelő lehet a szabadban egy rövid séta is. Így kerülendő a kint, szabadlevegőn tartózkodás is ezen időszakban.

Szellőztetés allergiaidőszakban

A szellőztetés sosem maradhat el. A legjobb, ha reggel és este nyitjuk ki az ablakokat, ajtókat. A teljes lakást érdemes átszellőztetni.

Hazaérkezés

Akaratlanul is, de, amikor hazaérünk, viszünk magunkkal virágport, pollent és más allergént a ruhánkon, hajunkon és bőrünkön keresztül. Ha lehet, érdemes egyből lezuhanyozni, akár hajat is mosni, és a ruhákat szennyesbe, vagy egyből a mosógépbe dobni. Ezek az egyszerű dolgok megakadályozzák az allergének tovább terjedését otthonunkban.

Háziállatok

Manapság divat a háziállat lakásban tartása. Nagyon fontos a kisállatok rendszeres higiéniájának biztosítása is.

Allergiások számára ajánlott egyik legerősebb légtisztítónk: Airbi SPRING légtisztító készülék