BLOG

AZ IROBOT MÁRKÁRÓL

BB
2021.04.23 15:47
AZ IROBOT MÁRKÁRÓL

Az iRobot számára a porszívó és felmosó robotok megalkotása többet jelent gyors meggazdagodási lehetőségnél. A technológia folyamatos továbbfejlesztésével, üzleti célokon túlmutató eszméket valósít meg. Ráfordítást nem kímélő fejlesztéseinek köszönhetően mind magasabb kategóriájú termékek születnek. Törekvéseik mellett hisznek benne, hogy termékeik nem csak a világot képesek megváltoztatni, hanem a háztartási robotok révén az Ön mindennapjait is nagy mértékben megkönnyítik.

Az iRobot filozófiája pontokban

  • Profizmus a robotgyártásban
  • Életmenés
  • Professzionális robotok gyártása
  • Háztartási robotok gyártása
  • Együttműködés a NASA-val
  • Globális jelenlét
  • Az emberek életminőségének javítása
  • Szerepvállalás az egészségügyben
  • Az emberek munkájának megkönnyítése
  • MEGVÁLTOZTATNI A VILÁGOT

Gyakorlatilag minden elismert nagyvállalat világmegváltó tervekkel és hatalmas lelkesedéssel indult útnak. Akiknek csupán a luxusautó megszerzése lebegett a szemük előtt és csak meggazdagodni kívántak egy-egy szakmában, többnyire nem jutottak messzire. Az iRobot cég a három alapítójának (Colin Angle, Helen Greiner és Rodney Brooks) abból a meggyőződéséből keletkezett, hogy a robottechnika egyszer majd gyökeresen megváltoztatja a módot, ahogy dolgozunk, ahogy tanulunk, gyógyítunk vagy például, ahogy takarítunk. Ezen meggyőződés az 1990-es években, mikor az internetet még csak a tudósok vagy az akadémikusok használták, utópiának tűnt. Mára azonban valósággá nőtte ki magát.

Az iRobot megalapításának első évében keletkezett a Genghis, űrfelkutató robot, amely egyidejűleg fejlesztési alapmodellként is szolgált. 1996-ban az iRobot akkor még kis családja egy újabb típussal, az Ariellel bővült, amely a partvidékek felkutatására és az aknák felfedezésére szolgált. Áttörés az 1998-as évben történt, amikor a cég megnyerte a DARPA ügynökség pályázatát, melynek keretén belül az iRobot kifejlesztette és legyártotta a PackBot taktikus mobil robotokat. 2001-ben az Amerikai kormány ezt a sokoldalú robotot vetette be a mentőmunkálatokhoz, a Világkereskedelmi Központ ellen elkövetett terrortámadás után.

A 2002-es évben az iRobot belépett a mi életünkbe is. Ebben az évben jött a világra az első porszívó robot, a Roomba, ezen felül az amerikai hadsereg besorolta a PackBot-ot is standard felszerelésébe. Három évvel később az iRobot kiegészítette saját háztartási robot családját a Scooba, felmosó robottal és tovább dolgozott szorgalmasan saját professzionális robotjai fejlesztésében és tökélesítésében. Az eddigi utolsó áttörés 2011-ben történt, az új generációs Roomba 700-as sorozat bemutatásával, amely valószínűleg a legjobb porszívó robot az egész világon.

Az iRobot cég több mint húsz éves működése során számos vívmányt mutatott be és számos fordulópontot élt meg. Professzionális robotjaink hűségesen szolgálnak a békemissziókban és ott kutatnak életek után, ahol annak a reménye szinte kialszik. Háztartási robotjaink szintén fáradságot nem kímélve bizonyítanak több, mint 13 millió háztartásban az egész világon, időt és energiát spórolva ezzel tulajdonosaiknak. A sikereknek köszönhetően az iRobot további beruházásokat tervez robottechnikai fejlesztéseire fordítani.

Forrási: irobot.hu