Gyakran feltett kérdések

Hogyan működik az Airfree® készülék?

Az Airfree® készülék magas hőfokon elégeti a fűtött hajszálcsöveiben a mikroorganizmusokat. A készülék a természetes légáramlásnak köszönhetően, gépi segítség nélkül szívja be a szennyezett levegőt és a magas hőfokon mindenféle szennyező anyag megsemmisül, függetlenül attól, hogy mennyire káros vagy mérgező az.

Van-e valamilyen mellékhatása a készüléknek?

Nincs. Az Airfree® készülék hőhatással fertőtleníti a beszívott levegőt és semmisíti meg a kórokozókat. Nincsenek mellékhatások, nincsenek káros kibocsátott anyagok, nem is keletkezik szennyező melléktermék. Az Airfree® ennek köszönhetően bárhol, lakáson belül, irodákban is használható, csendben, nagy hatásfokkal tisztítja a levegőt.

Nem hagyja abba az Airfree® készülékem a villogást. Mi lehet az oka?

1. ok: Az Airfree® készülékbe automatikus energiatakarékossági funkciót építettünk, amely automatikusan lekapcsolja a kerámiamag fűtését, ha elérte a működéséhez szükséges hőfokot (a felmelegített mag körül kialakuló légáramlás szívja be a szennyezett levegőt, a beáramló levegő a forró mag körül és felett elhaladva tisztul meg úgy, hogy nagy hőfokon elégnek a benne lévő szennyező anyagok és mikroorganizmusok, majd felül kiáramlik a közben szobahőmérsékletre hűtött tiszta levegő). A kerámia mag fűtése néhány percenként leáll, kialszik a jelzőlámpa és villogni kezd a tetőlapon elhelyezett világító dióda. Az Airfree® készülék ez alatt is tovább sterilizálja a rajta átáramló levegőt. A villogó LED tehát az energiatakarékos állapotot jelzi, ami egyben a kerámia mag élettartamát is megnöveli.

2. ok: A villogó jelzőlámpa másik oka a környezeti levegő lehet. Mihelyt meghaladja a környezeti hőmérséklet a 35 °C-ot, automatikusan lekapcsolja az Airfree® készülék a kerámiamagját egy pár percre, de ez alatt is tovább sterilizálja a rajta áthaladó levegőt. (Ezt jelzi a fedlapján villogó jelzőlámpa.) Ez alatt áramot takarít meg és egyben biztonságosabbá is válik az Airfree® készülék működése.

3. ok: Az Airfree® készülékbe a legkorszerűbb elektronikai elemeket építettük, amelyek a készülék nem megfelelő elhelyezését, a készülék működési hibáit is érzékelik. Ellenőrizze, hogy egyenesen, stabil felületen áll-e az Airfree® készülék, ha nem hagyja abba a villogást a jelzőlámpa. Ellenőrizze azt is, hogy nincsenek-e elzárva a készülék levegő beszívó és kifúvó nyílásai és hogy rendesen csatlakozik-e az elektromos hálózathoz a készülék! Szükség szerint csatlakoztassa a készüléket egy másik elektromos aljzathoz! Amennyiben még 10 perc múlva is villog a tetőlapján lévő jelzőlámpa annak ellenére, hogy megfelelően állította fel és helyezte üzembe az Airfree® készüléket, akkor vélhetően valamilyen belső szerkezeti meghibásodás állt elő. Ez esetben lépjen kapcsolatba a készülék eladójával, vagy forgalmazójával!

Van-e valamilyen veszélyhelyzet, ha villog az Airfree® készülék tetején lévő jelzőlámpa?

Nincs. Automatikusan lekapcsolja a készülék a TSS™ kerámia magot, ha bármilyen rendellenességet észlel az Airfree® készülék a saját működésében.

Elhelyezhetem-e a gardrób szobában az Airfree® készüléket?

Igen, amennyiben nagyobb mint 10 m3-es. De ne állítsa polc alá az Airfree® készüléket, hogy azzal ne korlátozza a teljesítőképességét!

Használhatom-e az Airfree® készüléket klimatizált helyiségekben?

Igen.

Miről ismerhetem fel, hogy nem működik az Airfree® készülék?

Mindaddig rendben működik az Airfree® készülék, amíg meleg a teteje.

Felállíthatom-e a folyosón az Airfree® készüléket, hogy a teljes lakás légterét tisztítsa?

Nem. Az Airfree® ilyenkor csak a folyosó légterét tisztítaná.

Elhelyezhetem-e az Airfree készüléket zárt térben?

Igen, de a terem légtere legalább 10 m3 legyen!

Elpusztítja az Airfree® készülék a baktériumokat és vírusokat?

Igen, még a legkisebb mikroorganizmusokat is hatékonyan megsemmisíti, mivel azok akadály nélkül átjuthatnak az Airfree® készülék forró kerámiamagján és közben elégnek.

Használhatok-e egy Airfree® készüléket gyors egymásutánban több helyen is?

Nem. Az Airfree® és egyéb légtisztító készülékeket 24 órán át ugyanabban a helyiségben kell üzemeltetnie, hogy hatásosan tisztítsák az adott légteret. A szabadalmaztatott technológia folyamatos üzemet feltételez, a levegő keringtetése nem szakadhat meg. Épp ez a folyamatos légáramlás szakad meg, ha másik helyiségbe viszi át az Airfree® készüléket és ezzel újra szennyezetté válhatna a már megtisztított légtér. Lásd még a következő pontot is!

Lekapcsoljam az Airfree® készüléket, ha elmegyek hazulról?

Ne! Az Airfree® készüléknek folyamatosan bekapcsolt állapotban kell maradnia.

Mi történik, ha leválasztom az elektromos hálózatról az Airfree® készüléket, vagy ha áramszünet történt?

Az Airfree® újraindul, ha ismét áramot kap és nagyjából ugyanannyi idő alatt újra megtisztítja a terem légterét, mint amennyi idő alatt először megtisztította azt.

Méri a CADR az Airfree® készülék hatékonyságát?

Egyáltalán nem. A CADR nem az Airfree® technológiát teszteli. Az AHAM pecsét (amit általában a légtisztítók dobozának hátulján találunk) három Clean Air Delivery Rate (CADR, tiszta levegő minősítési érték) számot tartalmaz: az egyik a dohányfüst, a másik a virágporok, a harmadik pedig a por kiszűrésének a mértékét adja meg. A CADR az adott légtisztító által szállított tiszta levegő térfogatát jelzi. Minél magasabb a dohányfüst, a virágpor és a por értéke, annál gyorsabb szűrőegység tudja az adott légteret megtisztítani. Azért nincsenek CADR értékek megadva az Airfree® készülék esetében, mert az Airfree® nem szűri a levegőt, hanem a forró kerámiamagján átáramoltatott levegőben megöli a mikroorganizmusokat. A CADR a szűrőn átáramoltatott légköbméter értékeket adja meg a fentiek szerint. A CADR nem méri az elpusztított mikroorganizmusok, penészgomba spórák, baktériumok, vírusok számát, ezt csak egy mikrobiológiai laboratórium tudja meghatározni. Az Airfree® készülék a méretüktől függetlenül elpusztítja (és nem befogja, vagy nem valamilyen felületen megköti) a mikroorganizmusokat. A szerves részecskék 99,99 %-át teljesen megsemmisíti, amikor áthaladnak azok az amerikai szabadalom által védett Airfree® kerámia magon.

Hogyan pusztítja el az Airfree® készülék a poratkákat?

A környezetben a por és a penész csökkentésével csökken a por mennyiségétől függő poratkák populációja is. Az Airfree® készülék egyben a poratkák által termelt ártalmas toxinokat és a poratkák ürülékén élősködő és légúti allergiás rohamokat kiváltó gombákat is elpusztítja.

Hogyan pusztítja el az Airfree® készülék a gombákat?

Amint fentebb említettük az Airfree® készülék elpusztítja a levegő útján terjedő mikroorganizmusokat, így a gombákat és a spórákat is. A spórák megsemmisítése miatt új gombatelepek sem tudnak keletkezni, így azután a levegőbe kerülő spórák száma is csökken.

Hogyan pusztítja el az Airfree® készülék a vírusokat?

Ezek a mikroszkopikus méretű élőlények is elpusztulnak, amint áthaladnak az Airfree® készülékben lévő forró kerámiamag hajszálcsövein. Az Airfree® készülék kerámia magjában uralkodó hőmérséklet kellően magas, ezen mikroorganizmusok teljes megsemmisítéséhez. Éppen ezért az Airfree® készülék az egyik leghatásosabb légúti megbetegedés megelőző eszköz.

Bocsájt-e ki valamilyen gázt vagy vegyi terméket az Airfree® készülék?

Nem. Az Airfree® természetes úton sterilizálja a légteret. A honlapunkon több olyan tesztet is talál, amely a szennyező anyagok és az ózon kibocsátásával foglalkozik.

Fűti a helyiséget az Airfree®?

Nem. Az Airfree® készülék nem emeli meg érezhetően a terem hőmérsékletét. A teremben működő 2 Airfree® készülék nagyjából annyi hőt termel, mint egy a szobában lévő felnőtt.

Megváltozatja-e az Airfree® készülék a helyiség relatív páratartalmát?

Nem.

Kell-e szűrőt cserélnem az Airfree® készülékben?

Nem.

Sok energiát fogyaszt az Airfree® készülék?

Nem. Az Airfree® készülék áramfogyasztása átlagosan 40-50 Watt.

Kölcsönhatás van-e az Airfree® stresszoldó világítása és az Airfree® sterilizáló funkciója között?

Nem, nincs. A stresszoldó, pihentető hangulatvilágításnak csak esztétikai értéke van, megnyugtat, de a kisgyermekek vagy újszülöttek szobájában esti világításként is szolgálhat. A fényterápia szerint a kék fény feszültségoldó és nyugtató hatású.

Hová kerülnek az elégetett mikroorganizmusok?

Mint minden élő szervezet, alapvetően a mikroorganizmusok és bomlástermékeik is szénből, oxigénből és nitrogénből épülnek fel. Mivel az Airfree® készülék belső kerámiamagjának a hőmérséklete mintegy 200 °C, ezen anyagokból felépülő minden anyag elég, ami közben széndioxid és víz szabadul fel. A folyamat végén némi szén (vagy hamu) maradhat meg végtermékként. Az anyagok nagy része elég, így az allergiát kiváltó szerves anyagok is, de ha netán bármi is maradna belőlük, a nagy hőfokon garantáltan megváltozik a szerkezetük, így abban a változatukban már teljesen ártalmatlannak minősülnek. Szeretnénk megjegyezni, hogy mikroszkopikus szinten történő folyamatokról van szó és a melléktermékek vagy az égéstermékek is hasonló méretűek. A keletkező anyagok ártalmatlanok és kis méretük és tömegük miatt az eltakarításukról, ártalmatlanításukról sem kell gondoskodnunk.

Elég lesz egyetlen Airfree® készülék a szobámban?

Az Airfree típusonként eltérő, megadott alapterületű helyiség levegőjét tudja nagy biztonsággal megtisztítani. Amennyiben ennél nagyobb alapterületű, vagy különösen magas és így nagy légterű helyiség levegőjét kell megtisztítania, akkor a terem méretének, vagy légterének megfelelően arányosan több Airfree® készüléket kell a teremben üzembe állítania.

Hogyan működik az Airfree® készülék?

Az Airfree® bizonyítottan működő olyan technológia a piacon, amely teljes mértékben elpusztítja és semlegesíti a készülék forró kerámiamagján áthaladó levegőben lévő penészgomba spórákat, a poratka allergéneket, vírusokat, baktériumokat, háziállat szőröket, szerves allergiakeltő anyagokat és az ózont. Az Airfree® úgy működik, hogy vékony csatornákon beszívja a terem szennyezett levegőjét a szabadalmaztatott TSS™ kerámia égető kamrájába, ahol a magas hőfokra hevített kerámia magon áthaladva a levegőben lévő mikroorganizmusok 99,99 %-a elég, megsemmisül. A készülék az olyan mérgező gázokat is ártalmatlanítja, mint amilyen az ózon. Az Airfree® készülékben uralkodó igen magas hőmérséklet ugyanakkor nem gyakorol mérhető hatást a terem hőmérsékletére.

Mennyibe kerül az Airfree® készülék üzemeltetése?

Alig valamibe! Nincs költséges Hepa-szűrő vagy hamar kiégő UV izzó az Airfree® készülékben. A más egyéb légtisztítókban évente akár több tízezer forintba is kerülhetnek a gyorsan cserélendő szűrők. Az Airfree® esetében nincsenek ilyen költségek. A készülék a nap 24 órájában, a hét 7 napján folyamatosan működhet és kevesebbet fogyaszt óránként, mint egy 50 wattos izzó, amely a más légszűrőknél használt Hepa-szűrők átlagosan 200 wattos fogyasztásához képest elenyészően kevés.