BLOG

ÁRAMKÖLTSÉGEK CSÖKKENTÉSE - TIPPEK ÉS TANÁCSOK

BB
2021.08.12 09:49
ÁRAMKÖLTSÉGEK CSÖKKENTÉSE - TIPPEK ÉS TANÁCSOK

Az áramköltség csökkentése érdekében érdemes a kisebb és nagyobb intézkedéseket is figyelembe venni.

1. Amikor nem vagyok otthon, kikapcsolom!

Első és egyben a legfontosabb tanács, hogy minimalizáljuk az áramfogyasztást, amikor senki sincs otthon. Nincs okunk teljes erőbedobással fűteni, amikor senki sincs otthon. Egy 1000 W-os fűtőberendezés, bekapcsolt állapotban óránként 40-80 W között is fogyaszthat, négyzetméterenként! Ez nagyban függ a helyiség állapotától (pl. felújtás nélküli régi építésű ház; felújított; új építésű).
Azzal, hogy a fűtőtestet nem járatjuk maximális teljesítményen, amikor senki sincs otthon, havonta több ezer forint is megspórolható.

2. Vegyünk távolról irányítható, okos eszközöket

Az ADAX termékkínálatában nagy számban vannak WiFi-s applikációval rendelkező termékek. Ezek okostelefonról, az ország bármely pontjáról vezérelhetők. Akár előre beállított, heti rendszerességgel rögzíthető program futtatását választjuk, amellyel könnyedén beállíthatjuk, hogy automatikusan csökkentse a szoba hőmérsékletét abban az időszakban, amikor senki sincs otthon; akár távolról, mi magunk nyúlunk bele az applikáción keresztül, mindkét esetben csökkenthetők a költségek a havi áramszámlán.

3. Nappal és éjszaka

Éjszaka érdemesebb alacsonyabb hőmérsékletet beállítani, nem csak az áramköltségek csökkentése, hanem az egészségünk érdekében is. Az applikációval rendelkező modellek esetén könnyedén beállítható, hogy felkelés előtt néhány órával elkezdje jobban felfűteni a szobát, hogy a felkelés pillanatában már kellemesebb hőérzet legyen.

Az energiatakarékosságnak számos jó oka van. Nem csak a pénztárcánk kényelme érdekében, hanem az egészségünk, környezetünk figyelembe vétele is fontos. A beltéri klíma egészségünkre mért hatása is kiemelkedően fontos.