SVC107L LAICA sous vide termo cirkulátor 1200W
Itt a LAICA sous vide 2. generációs víz melegítő és cirkulátora. Modern dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi. Praktikus eszköze lehet bármely modern konyhának. Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni főzési igények kielégítésére. Akár 15 liter víz cirkulációs kapacitással. 25 -95 0C között állítható víz hőfok, valamint akár 99 órára beállítható időzítő. Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért.
Mi a Sous vide?
A sous vide egy egyszerű és precíz főzési eljárás, amelyet a legtöbb éttermekben is használnak a tökéletes eredmény eléréséhez.
A vákuumcsomagolt élelmiszert vízfürdőbe helyezve, szabályozott alacsony hőmérsékleten készítjük el.
Tökéletes főzés, eredeti ízek.
Az eredmény tökéletes és egységes, ízletesebb, a természetes összetevők megmaradnak.
A Laica Sous Vide segítségével tökéletes eredményt lehet elérni a konyhában.
- Főzzön előre: főzze meg előre és tárolja a fogásokat vákuum alatt teljesen biztonságosan.
- Egészséges és változatos: vákuum alatt rendkívül ízletes ételeket készíthet erős fűszerezés nélkül is.
- Egyszerű használni: néhány egyszerű lépéssel egységesen tökéletes eredményt érhet el.
- Mindig tökéletes: a saját otthonában is úgy készítheti el a kedvenc ételeit, mint egy profi séf.
Mire van szükség a Sous Vide-hoz?
- egy nagy méretű edény, illetve fazék
- egy Laica sous vide készülék
- Laica vákuum tasak, vagy fólia az alacsony hőmérsékletű vákuumos főzéshez


1: vákuumozás
2: idő és hőmérséklet meghatározása, beállítása
3: a tasakban lévő, vákuumozott étel vízbe helyezése
Eredmény: automatikus hőszabályzással egészségesebb étel, gazdagabb ízek.
TULAJDONSÁGOK
- Automatikus, nagy precizitású főzési hőmérséklet a digitális vezérlésű termosztátnak köszönhetően.
- Természetesebb, intenzívebben megmaradó ízek.
- Egészséges főzési eljárás.
- Mindig garantáltan tökéletes eredmény.
- Kis helyet foglal, bárhová könnyen elvihető.
- Mindig tökéletes eredmény
Sous Vide főzési idők és hőmérsékletek
Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:
- Csak tiszta ivóvizet használjon.
- Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban (főzőtasak, főzőtömlő) vákuumozza le a főzés előtt.
- Ne rakjon a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást.
- A főzési folyamat közben ellenőrizze, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében.
- Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerülje a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet.
- Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszuk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását.
- Ha már megfőtt az étel, de nem szeretné azonnal elfogyasztani, hűtse le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
- Ha azonnali fogyasztásra szuvidol, a folyamat végén használjon serpenyőt, vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez.
- Halak esetén vásárláskor ellenőrizze, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően.
Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:
HALAK |
 SÚLY |
 FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
 FŐZÉSI IDŐ |
Halfilé (Umbrahal) |
ca. 400 g |
65°C |
12 perc |
Kagyló- és rákfélék |
500 g |
85°C |
8 perc |
Rák |
100 g |
65°C |
5 perc |
Aprított tintahal |
kicsi 400/500 g |
62°C |
11 perc |
Aprított tintahal |
közepes / nagy 600/800 g |
62°C |
15 perc |
Tintahal |
kicsi 600/800 g |
65°C |
18 perc |
Tintahal |
közepes / nagy 600/800 g |
65°C |
25 perc |
Lazac |
450 g |
46°C |
45 perc |
Tőkehal szív |
200 g |
65°C |
12 perc |
Tengeri sügér |
200 g |
65°C |
15 perc |
 HÚSOK |
 SÚLY |
 FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
 FŐZÉSI IDŐ |
Nyúlfilé |
100 g |
62°C |
20 perc |
Csontnélküli csirkemell |
250 g |
65°C |
1 óra |
Csontnélküli marhahús |
1000 g |
58°C |
8 óra |
Csontnélküli marhahús |
tőkehús 1000 g |
58°C |
8 óra |
Csirkehús |
szelethús 150 g |
62°C |
1 óra 20 perc |
Marhahús szelet |
200 g |
54,5°C |
1 óra 45 perc |
Hamburgerhús |
150 g |
60°C |
1 óra |
Pulykamell |
450 g |
63°C |
2 óra 30 perc |
 ZÖLDSÉGEK |
 SÚLY |
 FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
 FŐZÉSI IDŐ |
Zöldségek |
100 g |
80°C |
15 perc |
 GYÜMÖLCSÖK |
 SÚLY |
 FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
 FŐZÉSI IDŐ |
Gyümölcsök |
100 g |
80°C |
4/10 perc |
A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.