LAICA Varia tésztagép cserélhető vágófejének köszönhetően nem gond többé a házi tészta készítése. Mivel a vágófej cserélhető, sok más olasz tésztafélét is kipróbálhat. Sosem fogja megunni. A készülék háza I. osztályú rozsdamentes acélból, míg a vágógörgők alumíniumból készültek.
Az alap készülékkel háromféle tésztát készíthet el könnyedén:
- lasagne tésztalap
- fettuccine (6 mm)
- tagliatelle (2 mm)
A praktikus LAICA tésztaszárító állványnak köszönhetően nem jelenthet többé gondot a házi tészta elkészítése. Az állvány segítségével egyszerűen és egyenletesen kiszáríthatja a házi készítésű tésztáit anélkül, hogy azok összeragadnának. (Az állvány külön kapható!)
Egy jó bolognai spagetti, egy finom gombával töltött ravioli, egy izgalmas tonhalas tésztasaláta, vagy egy hagyományos túrós csusza? A LAICA tésztagép vágófejei között mindegyikre találhat megoldást.
3 tojásos, alap tészta recept (hozzávalók 50 dkg tésztához):
- 300 g búzaliszt
- 3 db „M” méretű tojás
- 1 mokkás kanál só.
Elkészítési idő kb. 30 perc
- Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
- Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket,amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig ameddig a kívánt vékony tésztát meg nem kapjuk.
- Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
- Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani.
- Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen.
Sok örömöt kívánunk az elkészítéshez. Jó étvágyat kívánunk a házi tészta elfogyasztásához.