LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
6 990 Ft

LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér

LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér
LAICA Clear Line vízszűrő kancsó, fehér

A LAICA Clear Line vízszűrő kancsó mechanikus kijelzővel és 1 db bi-flux univerzális szűrőbetéttel vásárolható. Praktikus karcsú formájának köszönhetően szinte bármely hűtőszekrény ajtajába illeszkedik.
Teljes kapcitás: 2,25 l
Szűrt víz kapacitás: 1,25 l

Várható kézbesítés
2023.12.07
Rendelési információ

Ne feledd: nálunk raktárkészletről rendelsz! Ha 11:00 óráig leadod a megrendelésedet, akár már következő munkanapon átveheted azt! 99,5%-os csomag átvételi arány két munkanapon belül!

Raktáron
6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 210 Ft
Részletek
Adatok
Nettó súly
0,63 kg
Bruttó súly
0,92 kg
Magasság
27,2 cm
Szélesség
9,3 cm
Mélység
26,5 cm
Kapacitás
2,25 l
Márka
LAICA
Kollekció
Clear Line
Szín
fehér
Szállítási költség
1490 Ft
Cikkszám
LAICA-J11AB
Tömeg
920 g/db
Jellemzők

A Laica vízszűrő kancsó mindennapos használatával végre valahára megszabadulhat a kényelmetlen és nehéz palackos vizek cipelésétől és a tárolásuktól, no meg a szelektív gyűjtésükkel járó nyűgtől. A töménytelenül sok műanyag PET palack hulladék elkerülésével, és a Laica kancsó használatával nem terheli tovább a környezetét. Sokkal inkább pénztárcabarát megoldás, mint a palackos vizek, vagy egyéb horribilis vízszűrők beszereltetése. Laica vízszűrő kancsók használatával jelentős összeg takarítható meg. Nem beszélve arról, hogy a kedvenc ételei sokkal ízletesebbek lehetnek, ha szűrt vizet használ főzéskor és a forró italai (kávé, tea) aromáját is jobban kihozza. Az már csak hab a tortán, hogy még a konyhai kisgépeit is megóvhatja a vízkövesedési problémáktól, ha szűrt vizet tölt beléjük. A cserélendő bi-flux univerzális szűrőbetét - csomagtól függően - akár már 1200-1500 Ft-ért is beszerezhető, ami 150 liter tisztább, egészségesebb csapvizet biztosít.

Számoljunk csak egy kicsit. . .

150 liter palackos víz költsége kb. 150 x 90 Ft = 13 500 Ft

12 hónapot figyelembe véve, 12 db bi-flux szűrőbetét költsége: kb. 15 - 18 000 Ft

12 x 150 liter palackozott víz költsége pedig nem kevesebb, mint 162 000 Ft

 

 

Hogyan tisztítja meg a Bi-flux szűrőbetét a csapvizet?

A LAICA vízszűrő kancsó kulcs eleme a cserélhető Bi-flux szűrőbetét. Az aktív szenet és ioncserélő gyantát tartalmazó szűrőbetét 5 lépcsőben szűri meg a csapvizet, aminek eredményeképpen egészségesebb és ízletesebb vizet fogyaszthatnak a felhasználók. Az aktív szén megköti a klórt és származékait, a növényvédő szereket és szerves szennyeződéseket, javítja a víz ízét, eltávolítja a rossz szagú és színű elemeket. Az ioncserélő gyanta pedig csökkenti a víz változó keménységét, amely a vízkövesedést okozza, valamint jelentősen csökkenti a vízben a nehézfémek tartalmát. Egy adag kb. 1-1,5 liter csapvíz szűrése csak 4 percet vesz igénybe.

A LAICA kancsóban használatos bi-flux szűrőbetétet 30 naponta, vagy 150 liter csapvíz szűrését követőn (amelyiket hamarabb eléri) ki kell cserélni.

 

Miért kell a szűrőbetétet cserélni?

A 150 liter víz szűrését követően a szűrési hatékonyság csökken egyre gyengébb hatásfokú. A 30 napot követően az esetleges baktérium növekedés gátlás érdekében az NNK által beviszgálva és jóváhagyva a szűrőbetet cserélendő, mert a baktériumok ezután elkezdhetnek terjedni.

 

Rizikós vagy nem?

A LaIca vízszűrők kancsók és szűrőbetétek nemzetközi laborok (pl. TÜV) és minőség biztosítók által jóváhagyot HACCP (élelmiszer gyártásra jellemző) eljárással készülnek EURÓPÁBAN. Magyarországon - a forgalomba hozatal előtti kötelező - NNK bevizsgáláson és engedélyzési folyamaton mennek át a termékek. Magyarországon immár 7 éve elérhetőek - Európa egyik vezető gyártójától. Hivatalos képviseletként a termékekre 2 éves termék szavatosságot és alkatrész ellátást vállalunk. 

 

Káros a nátrium és a kálium?

Nem, a nátrium és a kálium elengedhetetlen ásványi anyag a test metabolizmusának megfelelő működéséhez, és a LAICA vízszűrő kancsók nem változtatják meg jelentősen az ivóvízben természetesen jelenlévő és a törvény által meghatározott szintet.

 

Helyes a vízkeménység csökkentése/megszüntetése?

Az ivóvíz keménysége nagyon fontos a kalcium és a magnézium felszívódásához (a víz jobb vivőanyag, mint más élelmiszerek). Az Egészségügyi Világszervezet és az Istituto Superiore di Sanità által hitelesített fontos klinikai vizsgálatok megerősítik, hogy a kalcium- és magnéziumsókat (keménységet) tartalmazó víz védő funkcióval rendelkezik a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

 

A keménység vesekőhöz vezethez?

Nem, ez tévedés. Valójában nincs kapcsolat a kalcium, a magnézium és a vesekő megjelenése között.

 

Miért kell a pH-t kiegyensúlyozni?

A kiegyensúlyozott pH-érték (azaz semleges) előnyösebb az alacsony pH-érték (sav) mellett mind a jobb ízű víz miatt, mind pedig azért, mert segít lúgos környezetet teremteni testünkben, amely megvédi a testet a savas környezetben kialakuló degeneratív patológiáktól. Ezenkívül a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a lúgos pH-jú vízkezelés hasznos kiegészítője lehet a funkcionális emésztőrendszeri szindrómák terápiás kezelésének.

 

Az élettartam végén kiadhatja-e a szennyeződéseket a szűrőbetét, ami benne maradt a használata során?

Nem, a Bi-fluxTM szűrőbetét a hasznos élettartama alatt is megtartja a szűrt szennyeződéseket. Az ilyen szennyeződéseket kémiai és ionos kötések rögzítik, amelyek nem engedik a felszabadulást.

 

A forrásban lévő víz segít csökkenteni a klórt és a nehézfémeket?

Nem, a forrásban lévő víz nem ezt a célt szolgálja. Valójában a nehézfémek nem párolognak el, miközben a klór elpárolog, de veszélyesebb származékaik, például a trihalometánok nem, mivel a víz forráspontján megmaradnak.

 

Miért kell a vízszűrő kancsót rendszeresen tisztítani?

A vízszűrő kancsóra is alkalmazni kell a konyhai eszközök vonatkozó szokásos tisztítási gyakorlatát/elvét (mint ahogy a tányérokra, poharakra, edényekre stb.) kivétel a vízszűrő betét és a digitális kijelző.

 

Kell tisztíni a vízszűrőt?

Nem, a vízszűrőt egyszerűen le kell öblíteni folyó víz alatt (mosószerek használata nélkül), ugyan akkor amikor a kancsót elmossák.

 

Ha egy hétig, vagy hosszabb ideig nyaralni megyek, és a szűrőbetét nem érte el az élettartama végét, ebben az esetben hogyan kell tárolni?

Javasoljuk, hogy mossa el a vízszűrő kancsót vízzel és folyékony mosószerrel, öblítse le a vízszűrő betétet folyó víz alatt, majd alaposan szárítsa meg, helyezze vissza a kancsóba, és tegye a kancsót a hűtőbe. Újra használata előtt alaposan öblítse le a vízszűrő betétet folyó víz alatt.

 

Mi az ezüst? Veszélyes lehet?

Az ezüst gátolja a baktériumok szaporodását a klór eltávolítása után. A klórszármazékok károsak az egészségre, míg az ezüst, a felhasználás mértékében (a WHO és az Egészségügyi Minisztérium irányelveinek megfelelően), nem káros.

 

Miért lassul a víz áramlása, amíg hirtelen le nem áll?

Néha légbuborékok képződhetnek a szűrőbetét belsejében, és „nyomódugóként” működnek, amelyek megakadályozzák a víz áramlását. A szűrő normális működésének elősegítéséhez egyszerűen vegye ki a garatból, mártsa vízbe (hogy ellepje a víz) a buborékok felszabadulásához, majd helyezze vissza a garatba.

 

A kancsót a hűtőben kell tárolnom az utasításoknak megfelelően?

Mint minden étel, a víz is biztonságosabb módon megőrzi jellemzőit (érzékszervi, pH, íz és szag), ha a szokásos hűtőszekrény hőmérsékletén tárolja. Mindazonáltal az Istituto Superiore di Sanità által jelzett módszer szerint 22°C-on és 37°C-on végzett valamennyi mikrobiológiai elemzés megerősíti, hogy nincs baktériumnövekedés.

 

Miért válik a szűrt víz némely esetben szürkés színűvé/feketévé?

A szűrőben lévő szemcsés szénből kis mennyiségű finom por szabadulhat fel, amely NEM ártalmas az egészségre és tapad a műanyag falához, sötétebbé téve azt. Ez semmilyen módon nem veszélyezteti a szűrőbetét funkcionalitását és hatékonyságát.

 

Mennyi ideig tart a szűrőbetét élettartama, hány litert lehet ténylegesen szűrni?

A szűrő hasznos élettartama 1 hónap / 150 liter, amint azt a csomagolása jelzi. Hasznos élettartama végén nem szabadítja fel a visszatartott anyagokat, de kevésbé hatékonyan csökkenti és felszívja a nem kívánt anyagokat.

 

A szűrök csökkentik a vízkő jelenlétét is?

A LAICA az ivóvízhez szűrőket kínál, amelyek fenntartják a sók és más ásványi anyagok egyensúlyát, a tea, a kávé és a teaforralókhoz való felhasználáshoz, amelyek ehelyett csökkentik a keménységet és így megakadályozzák a vízkő képződését az ilyen készülékekben.

 

A szűrt vizet mindenki ihatja?

Igen, a LAICA szűrt vizet mindenki ihatja. Speciális betegségek, vagy diéták esetén azonban ajánlott először mindig konzultálni orvosával.

Műszaki adatok
  • Teljes kapacitás: 2.25 liter
  • Szűrt víz: 1.25 liter
  • Mechanikus szűrőcsere emlékeztető
  • Olasz design és gyártmány 
  • Karcsú forma: illeszkedik szinte összes hűtőszekrény ajtajába
  • Biztonsági fedél: mely megőrzi a szűrt víz tisztaságát és minőségét.
  • Tisztítás: Mosogatógépben tisztítható, kivéve a szűrőbetét.
Csomagolás tartalma

1 db kancsó, 1 db univerziális bi-flux  szűrőbetétet, mely 30 napra vagy 150 liter csapvíz szűréséhez elegendő. Ezt követően cserélendő (amelyik értéket hamarabb eléri), 1 db használati utasítás.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek