Adax elektromos fűtőpanelek

Miért válassza az ADAX fűtőpaneleket?

• Mert bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható. 

• Mert nem kell tartania az egyre magasabb gázszámláktól. 
• Mert tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható. 
• Mert régi fűtésrendszerét a legkisebb ráfordítással újra cserélheti, ezáltal pénzt takaríthat meg. 
• Mert meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is. 
• Mert nem kell sok pénzt költenie: a központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap. 
• Mert nem kell szervizelni, karbantartást nem igényel. 
• Mert minden fűtőpanelre 5 év teljeskörű garanciát vállalunk.

 

Mekkora fűtőpanelt válasszunk?

Az Adax tőbb méretben készül - teljesítmény szerint: 400, 600, 800, 1000, 1200, 1400, 2000W-os kivitelben. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani, hogy mekkora fűtőpanelre van szükségünk, először meg kell mérnünk a fűtendő helyiség alapterületét és magasságát. Ezeket összeszorozva megkapjuk a helyiség légtérfogatát. 

Ezt a számot meg kell szoroznunk 35-el (W) és a kapott szorzatot felfelé kell kerekítenünk a fent írt teljesítményértékek valamelyikére.

Ha a szigetelés és a nyílászárók állapota rosszabb az átlagnál, célszerű egy, vagy két mérettel nagyobb panelt választani.


Elhelyezés, szerelés

A fűtőpanel kizárólag függőleges falra szerelhető, lehetőleg az ablak alá. Nem szerelhető mennyezetre, padlóra vízszintes felületekre. Tartsa be a biztonsági irányelveket ! A panelek könnyűek, átlagosan 4-6 kg-osak. A faltól 8.5 cm-re állnak el, a konzol a faltól 3 cm-t tart el. 

A csatlakoztatása a konnektorba földelt dugvillával történik, a konnektor jó, ha a panel mögé kerül, ebben az esetben nem látszik a vezeték. Új építésnél, vagy kialakításnál nem szükséges konnektort építeni, a panel (szakember által) direktben is beköthető - a vezeték megvágása nem jár garanciavesztéssel. Minden panelhez 115 cm hosszú vezeték tartozik. 

Az ADAX 34C°-t képes maximálisan a fűtendő helyiségben garantálni, erre azonban normál esetben nincs szükség. A panelek felületi hőmérséklete maximum 60C°, a hőleadást nem a felületi hőmérséklet határozza meg, hanem a gravitációs működés. A felületi hőmérséklet náltalában em éri el a 40C° -t sem, így gyerekszobában is biztosnággal elhelyezhető.


Villamoshálózattal kapcsolatos tudnivalók:

A kiépítésnél figyelembe kell venni, hogy mekkora a fűtendő épületben a rendelkezésre álló áramerősség, azaz hány amperes a főbiztosíték. Az alábbi táblázat megmutatja, hogy az egyes fűtőpaneleknek hány Amper (W/V=A) szükséges. Ha több panelt választ, ezeket adja össze és ne felejtse ellenőrizni a rendelkezésre álló körülményeket! Amennyiben az amperszám kevésnek bizonyul, forduljon a szolgáltatóhoz, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink ismertetik a hálózatfejlesztési lehetőségeket.


A fűtőpanelek fogyasztását így tudja a legegyszerűbben kiszámolni:

Télen a legnagyobb hidegben is egy átlagos házban 22 Celsius-fokon fűtve, a készülék amint elérte a kívánt hőfokot ki-be kapcsol. Általában egy percből 20 másodpercen keresztül vesz fel áramot, ezáltal időarányosan a fűtésidő a teljes idő egyharmada. 

A fűtőpanel teljesítményét kilowattban számolva (1000 W= 1 kW) ossza el hárommal és megkapja az óránkénti áramfogyasztást kWh-ban. 

Ha éves fogyasztást szeretne kalkulálni, akkor a fűtőpanel teljesítményét (kW-ban) szorozza meg 1080-al így megkapja, hogy egy fűtési szezonban mennyi áramot fog fogyasztani. 

FONTOS: A számítási irányelv többet mutat, mint a valóság és a tapasztalat. Egy átlagosan szigetelt, közepes műszaki tartalmú lakásra/házra értendő, figyelembe véve az elmúlt évek meteorológiai tapasztalatait. Korszerűbb épületeteknél, könnyűszerkezetes házaknál a fogyasztás jóval alacsonyabb, régi, hőtechnikai szempontból elavult épületek esetén kedvezőtlenebb adatokra kell számítani.