A Sous Vide lassú főző edény mindig tökéletes és ízletes ételt szeretne családjának készíteni? Ez esetben bemutatjuk önnek a professzionális séfek titkát, a Russell Hobbs Sous Vide lassú főzőt. Segítségével megtapasztalhatja a főzés igazi örömét, és 3 különböző elkészítési mód közül választhat, mindezt egyetlen készülékkel. Egy finom párolt ragu a hét közepén, egy puha csirkesült a vasárnapi ebédhez, vagy tökéletesre sütött hússzeletek a péntek estéhez? Segítségével a család összes kedvencét elkészítheti, és a baráti összejövetelek alkalmával is kiváló segítőtársa lesz, a főzés előkészítése, illetve az ételek elkészítése pedig kevesebb időt vesz igénybe.
A Russell Hobbs Sous Vide és lassú főző révén megtapasztalhatja a főzés tudományának legjavát, és szabad kezet kap, hiszen egyetlen eszközzel akár háromféle módszerrel is főzhet.
Lassú főzés
Az eszköz remekül funkcionál lassú főzőként, kiadós, ízletes ételek készíthetők vele a currys csirkétől a marhapörkölten át a chilis ragukig vagy épp az omlós, tépett sertéshúsig. Egyszerűen csak tegye bele a hozzávalókat, állítsa be az eszközt kívánság szerint, és más dolga nincs is!
Sous Vide
A sous vide egy francia kifejezés, jelentése: vákuum alatt. Tulajdonképpen az étel egy lezárt zacskóban, pontosan szabályozott hőmérsékletű vízfürdőben készül el. Azáltal, hogy lezárt tasakban készül, az ételben maradnak a komplex ízek és a nedvesség, ami a hagyományos főzés közben elveszne. Ez a stílusú főzés garantáltan lenyűgözi vendégeit.
Maghőmérő
Akár omlós sült csirkét, akár pontosan közepesen átsütött marhaszeletet készít, az eszköz maghőmérője gondoskodik róla, hogy a hús tökéletes legyen.
Mennyire könnyű a Sous Vide és lassú főző használata?
Akár a családtagoknak főz a hétköznapokban, akár gasztromán barátait látja vendégül, a Russell Hobbs Sous Vide Slow Cooker mind az előkészületeket, mind a főzési időt lerövidíti.
Profi Sous Vide
Szeretne tápláló ételt főzni, pontosan olyanra, ahogy szereti? Akár tökéletes véres steakről, zamatos lazacfiléről vagy ízekben gazdag zöldségekről van szó, a sous vide módszer mindegyikhez passzol.
Sous vide funkció
A sous vide főzéshez kell egy zacskó vagy tasak, amibe belehelyezi a nyersanyagokat, és amiből a lehető legtöbb levegőt kiszorítja, mielőtt lezárja.
A tasak előkészítése
- Tegye a hozzávalókat a választott zacskóba.
- Egy tasakban egy adag legyen.
- Figyeljen rá, hogy az adagok körülbelül egyforma méretűek legyenek.
- A tasak lezárása előtt a lehető legtöbb levegőt el kell belőle távolítani.
A lezárható tasakok előkészítése Hand Method módszerrel
- Helyezze a tasakot egy sima felületre, és kézzel óvatosan nyomkodja ki belőle a lehető legtöbb levegőt. Ügyeljen rá, hogy ne törje össze a hozzávalókat.
- Ezután zárja be a tasakot..
A lezárható tasakok előkészítése vízbe merítős módszerrel
- Töltsön meg egy kellően nagy tálat hideg vízzel.
- egye a hozzávalókat a tasakba, és zárja le, de az egyik saroknál hagyjon szabadon egy kis nyílást.
- Merítse vízbe.
- Lassan nyomja le a tasakot a víz alá, úgy, hogy a nyitott sarok kilógjon a vízből.
- Vigyázzon, hogy véletlenül se kerüljön víz a tasakba.
- A folyamat közben a tálban lévő víz szinte az összes maradék levegőt kiszorítja a tasakból.
- Ezután zárja le teljesen a tasakot (a nyitott sarkot is), és vegye ki a tálból.
Klasszikus lassú főzés
A gyengédebb főzési technika révén a nyersanyagok vitamintartalma kevésbé sérül, több tápanyag és íz marad az ételben. Egészségesebb főzés = egészségesebb család.
Általános tippek
- Sütés közben ne nyissa fel a fedelet, hogy elkerülje a hő távozását.
- A gyökérzöldségek főzése általában hosszabb ideig tart.
- A közvetlenül a hűtőszekrényből származó (hideg!) összetevők megnövelhetik a főzési időt.
- Győződjön meg arról, hogy a fagyasztott ételt teljesen felolvasztotta, mielőtt a főzőedénybe teszi.
- A húst serpenyőben nem szükséges előzetesen megpirítani, de elősegítheti a nedvesség elzárását és mélyebbé teheti az ízt.
- Tárolja az előzetesen elkészített összetevőket a hűtőszekrényben. Ne tegye a főzőedényt a hűtőszekrénybe!
- Ha rizzsel főz, használjon legalább 150 ml főzőfolyadékot minden 100 g rizshez.
- Ha a recepthez tészta szükséges, akkor azt érdemes előfőzni, majd 30-40 perccel a főzési idő vége előtt belekeverni.
- Miután az összes hozzávalót a főzőedénybe tette, fontos, hogy az nem lehet több háromnegyedénél. Ha túl van töltve túlcsordulhat használat közben.
Maghőmérő
Akár omlós sült csirkét, akár pontosan közepesen átsütött marhaszeletet készít, az eszköz maghőmérője gondoskodik róla, hogy a hús tökéletes legyen.
Maghőmérős funkció
A maghőmérős szabályozás ideális nagyobb darab húsok sütéséhez. A maghőmérő megmutatja a hús belső hőmérsékletét, és biztosítja, hogy ne száradjon ki a túlfőzés következtében.
Hibaelhárítás
- Probléma: a kijelző „E3”-at mutat.
- Lehetséges ok: a maghőmérő nem csatlakozik megfelelően.
- Megoldás: ellenőrizze a maghőmérő csatlakozását.
- Probléma: a maghőmérő használata során úgy tűnik, nem növekszik a hőmérséklet.
- Lehetséges ok: a maghőmérő nincs rendesen beleszúrva a húsba, ezért valójában a levegő hőmérsékletét méri, vagy helytelenül zárták le az edényt.
- Megoldás: újra szúrja bele a hús legvastagabb részébe, és győződjön meg róla, hogy a fedő helyesen záródik.